BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Wie wordt de nieuwe koning Ezel tijdens de Kuurnse Ezelsfeesten?

Foto NSK
Foto NSK
Wie volgt huidig Koning Ezel Olivier Wambacq op tijdens de komende Ezelsfeesten?  Dinsdagavond stelde de Orde van de Ezel tijdens een persmoment de zeven kandidaten voor die een worp doen naar deze titel.  Meteen werd daaraan ook reeds een eerste proef gekoppeld.  We stellen graag de kandidaten kort even voor:  Rino Vandevoorde, 46 jaar en woonachtig in de Generaal-Eisenhowerstraat, David Claeys, 43 jaar en woonachtig in de Kortrijksestraat, Stijn Debaveye, 42 jaar en woonachtig in de Bloemistenstraat, Pedro Vandenbulcke, 41 jaar en woonachtig in de Harelbeeksestraat, Daan Frère, 33 jaar en woonachtig in de Veldmaarschalk Montgomerystraat, Dries Vanderhaeghen, 28 jaar en woonachtig in de Brugsesteenweg en ten slotte de jongste uit het gezelschap Sybe Vandemeulebroucke, 27 jaar en woonachtig in de Kouterstraat.   De eerste proef waarin de zeven kandidaten zich meteen aan elkaar konden gaan meten was het smeren van 20 toastjes met paté op basis van Ezelbier.   Om dit te doen kregen de kandidaten juist geteld vijf minuten de tijd.  Voorwaarde was alvast dat het bokaaltje paté volledig werd opgebruikt.  Het werd alvast een nek aan nek race die gewonnen werd door kandidaat David Claeys, nipt gevolgd door Stijn Debaveye.  Daardoor komt voorlopig David Claeys aan kop van het klassement te staan, maar de strijd om de titel van Koning Ezel is daarmee zeker nog niet getreden, gezien het organiserend comité nog tal van theoretische- en praktische proeven in petto heeft voor de kandidaten.  Een van de proeven gaat op vrijdag door en zal een ode worden aan de vorig jaar overleden karikaturist Nesten.  De overige proeven zullen doorgaan op zaterdag, waaronder een proef waarbij de zeven kandidaten hun zangtalent zullen kunnen gaan demonstreren in de feesttent.  Het volledige feestprogramma van de ezelsfeesten die doorgaan het eerste weekend van oktober is terug te vinden op www.ezelsfeesten.be
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 september 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving