BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

David Claeys wordt de nieuwe Koning Ezel van Kuurne en volgt Sire Olivier op

BRU Koning Ezel 4 Nico S Chef-kok David Claeys (43) volgt Olivier Wambacq op als Koning Ezel.  Sinds vrijdagavond namen in totaal zeven kandidaten het tegen elkaar op in diverse proeven om de fel beheerde titel van koning Ezel binnen te halen.   Daarbij werden zowel de kennis  van de kandidaten over Kuurne  als hun praktische vaardigheden getest.   Reeds vanaf de openingsproef die plaatsvond tijdens de voorstelling van de zeven kandidaten op 17 september waarbij 20 toastjes dienden besmeert te worden met paté op basis van Ezelbier in een tijdsspanne van juist geteld vijf minuten en met de voorwaarde dat het bokaaltje paté volledig werd opgebruikt nam David Claeys meteen de leiding, nipt gevolgd door Stijn Debaveye.   Twee jaar terug deed David ook reeds een worp om Koning Ezel te worden en zette net als deze editie een sterke prestatie neer.  De hooiopper deed David toen echter de das om gezien Sire Olivier Wambacq sneller de medaille wist te vinden dan David.  Maar duidelijk was dit geen ontmoediging voor David om het dit jaar opnieuw te proberen en met succes.  Deze keer dook David  het stro in met kleuterleider Sybe Vandemeulebroucke (27) die op dat ogenblik verdienstelijk tweede stond gerangschikt in de eindstand.    Zoals het spreekwoord zegt is de hooihopper, zoeken naar een speld in een hooiberg, enige verschil is dat ze in Kuurne geen speld in de hooihopper plaatsen maar een medaille, wie deze als eerste uit deze hooiberg weet te halen wordt de nieuwe Koning Ezel.  “Ik ben zo ongelooflijk blij. “, reageerde David  meteen na het vinden van de ezelsmedaille in het stro, “Het is echt fantastisch dat het nu wel is gelukt. Het begon lastig te worden, maar ik wist dat ik niet mocht opgeven.   Ik wilde in de eerste plaats Koning Ezel worden voor het Feestcomité Sint Pieter en om de gemeente Kuurne in de toekomst verder positief in het daglicht te kunnen plaatsen om zo aan de wereld te tonen dat Kuurne een warme gemeente is.”  David Claeys (43) is woonachtig in de Kortrijksestraat en woont samen met Sévérine Christiaens. Hij is papa van een zoon van 15.  Voor David die actief is bij het Koninklijk Feestcomité Sint Pieter en Jack and the Tramstations en zijn TEAM DAVID 2.0 is de titel van Koning Ezel alvast een mooie bekroning op de campagne die werd gevoerd de afgelopen weken.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 oktober 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op