BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Vredesvlam maakt korte tussenstop aan Leieslagmonument te Kuurne

Foto NSK
Foto NSK
Sinds de jaren zestig wordt tijdens de kerstperiode het vredesvuur vanuit Israël wereldwijd verspreid.  Een van de gemeenten waar de vredesvlam even halt hield donderdagavond was Kuurne.   Nadat het vredesvuur eerst werd overgevlogen naar Brussel en overhandigd aan Minister Bart Somers kwam deze vredesvlam vervolgens via Gent, Deinze, Waregem en Harelbeke in Kuurne terecht om van daaruit richting Kortrijk en Ieper te vertrekken.   Telkens wordt de vlam gedragen door een groep vrijwilligers die op hun beurt het vuur onderweg verdelen onder geïnteresseerden.  In Kuurne gebeurde dit ter hoogte van het Leieslagmonument.  Een van de dragers van het vredesvuur van Jan Omey uit Waregem die vanuit Sint – Eloois – Vijve het vuur richting Harelbeke, Kuurne en Kortrijk bracht. “Deze vlam heeft voor mij een grote symbolische betekenis”, vertelt Jan, “Ze is immers het symbool van verbondenheid.  Man, vrouw, ras, huidskleur of overtuiging, het maakt niet uit, deze vlam sluit niemand uit en verbind immers iedereen.  Toen ik de vraag kreeg om een van de dragers te zijn van deze vredesvlam heb ik meteen ingestemd.  Net voor deze tussenstop in Kuurne, werd deze vredesvlam ook reeds overgedragen in het gemeentehuis van Harelbeke aan de burgemeester aldaar.  Ook hier in Kuurne zal dit gebeuren aan zowel burgemeester Francis Benoit als Pastoor Filip Debruyne.”  Gezien ook diverse inwoners van Kuurne waren afgezakt tijdens de doortocht van de vlam naar het Leieslagmonument met een kaarsje, werd ook aan hen de vredesvlam overgedragen.   Na een tussenstop van een twintigtal minuten zette de groep vrijwilligers die de vredesvlam begeleidde zich opnieuw in beweging richting Kortrijk, hun volgende stopplaats.
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 december 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online