BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Henk Rijckaert zet nieuwe comedyvoorstelling online

“Blijf in uw kot”, beveelt Maggie De Block ons. Henk Rijckaert stelt voor dat we dat ook gewoon doen. Wie Netflix intussen uitgekeken heeft, kan vanaf vandaag zijn nieuwste comedyshow ‘Maker’ integraal bekijken. De comedian zette die afgelopen week gratis online op zijn YouTube-kanaal. Henk Rijckaert is een maker. Meestal van comedy, soms van televisie en voor de rest van heel veel dingen in zijn werkkot. In zijn nieuwste comedyvoorstelling ‘Maker’, die in januari 2019 in première ging, breekt hij een lans voor het make-it-yourself principe. Met groot enthousiasme vertelt hij over de kracht van onze eigen handen, over dingen uitvinden en maken. Rijckaert toont in ‘Maker’ ook zijn eigen kunnen. Hij ontwierp voor de show zelf een microfoon en een statief (➚ video), de twee meest cruciale instrumenten voor een stand-up comedian. Noem het gerust upcycling want de micro werd gemaakt van een oude luidspreker en fietslamp. Voor het statief gebruikte hij dan weer oude koppelstukken en buizen van oude chauffages en de voet van een staande lamp. Een ander rekwisiet is de ukelele in de vorm van de letter A (➚ video), gemaakt door middel van een vacuümformer. ‘Maker’ werd bijzonder goed ontvangen, door publiek én pers. De voorstelling werd bekroond met een vijfsterrenrecensie en Rijckaert werd gebombardeerd tot ‘de grappigste doe-het-zelver van ons land‘. De tour werd begin maart afgesloten in een uitverkochte Schouwburg NTGent. Daar werd de show ook vereeuwigd op  beeld. Vorig jaar organiseerde Henk voor het eerst Maker Faire Gent. De tweede editie van dit makersfestival zou dit jaar plaatsvinden op 8, 9 en 10 mei in de Chinastraat in Gent. Vorige week werd echter de afgelasting van het event aangekondigd omwille van het coronavirus. Editie 2021 van Maker Faire Gent zal plaatsvinden op 30 april, 1 en 2 mei 2021. Rijckaert neemt de komende maanden een korte pauze van het comedypodium. Toch blijft hij zijn DIY-projecten delen. Op zijn YouTube-kanaal Koterij post hij iedere dinsdag een nieuw make-it-yourself avontuur. Om ouders met kinderen door de huidige corona-toestand te helpen, maakt Henk iedere vrijdag een Koterij special, ‘Blijf in uw Koterij’, met zijn dochter Mira. Henk en Mira hopen hiermee te inspireren om samen te creëren, de fantasie de vrije loop te laten, en vooral veel plezier te maken. Al dat gekoter deelt hij met zijn community Make in Belgium. Daar helpen makers elkaar vooruit en sharen ze hun ervaringen en successen. Henk Rijckaert

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 maart 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving