BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Henk Rijckaert bereidt zich voor op ‘Apocalyps’

LIEVEGEM – Vanaf eind januari 2024 gaat comedian en DIY-kunstenaar Henk Rijckaert de hort op met een nieuwe show: Apocalyps. Ondanks de onheilspellende titel wordt het geen crash course in doomsday prepping. Rijckaert toont de grappige kant van de catastrofe en geeft enkele ingenieuze survivaltips.

Welke skills heb jij om het einde van de wereld te overleven? Kan jij met een tak en een touw een pijl en boog maken om zelf je eten te vangen of een beer te verjagen? Kan jij met een lege PMD-zak en een strijkplank een tent maken voor minstens 3 personen? Kan jij een ruimteschip bouwen met niets meer dan een wasmachine, een microgolfoven en die afgedankte laptop van het werk om een kolonie te starten op Mars?

Dat de wereld ooit zal vergaan, weten we allemaal. Dan kunnen we ons maar beter voorbereiden. Henk Rijckaert gaat op geestige wijze op zoek naar manieren om te overleven in woelige tijden. Of bezoekers na de show helemaal klaar zijn voor oprukkende Russen, neerdalende aliens of zombie-invasies, valt nog te bekijken. Maar in ieder geval gaan ze dan wel lachend ten onder.

“Hoe nijpender de situatie, hoe groter de nood aan humor. De apocalyps is een zeer actuele kapstok om een aantal dagelijkse beslommeringen aan op te hangen. Ik probeer een aantal stresserende ideeën te ontluchten, het ventieltje open te draaien en alles eens vanuit een ander standpunt te bekijken “ zegt Henk Rijckaert.

Fun facts

In het geval van een apocalyps heeft Henk Rijckaert – door zijn DIY-skills – een stapje voor. Ook voor de nieuwe show en affiche maakte hij enkele decor-items helemaal zelf. Van een survival rugzak tot een discobol op een fiets. Waar dat laatste voor dient, ontdek je in de show.

Apocalyps gaat op 26 en 27 januari in première in De Herbakker Eeklo en toert daarna verder door Vlaanderen. Tickets zijn verkrijgbaar via www.henkrijckaert.be.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws