BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Ondanks terminaal ziek ging Johny Voners toch nog een laatste keer op de foto ten voordele van VZW Autentico

13 KUUR Veiling BR1 Op dinsdag 11 februari vond in Oostende de fotosessie plaats voor de affiche van de Kunstveiling “Schenk een toekomst” ten voordele van de VZW Autentico, het project van Philip Vertriest in Nicaragua.   Het werd meteen de laatste fotosessie waaraan Johny Voners (Xavier Waterslaegers) aan deelnam voor aleer hij vorige week overleed.    “Johny was reeds terminaal ziek maar wilde absoluut meewerken aan de fotosessie”, vertelt Jos Depypere van de gelijknamige Kuurnse galerie, ” Hij was het project van Philip & Micha dan ook zeer genegen.  Toen we vernamen dat Johny overleden was, werd onmiddellijk contact opgenomen met zijn familie om te vragen of de foto die werd genomen door kunstfotograaf Bart Ramakers nog mocht gebruikt worden voor de affiche.  De familie van Johny had daar geen probleem mee en stond er zelfs op om deze foto te gebruiken.  Normaal staat de veiling gepland op donderdag 30 april in Domein Maelsteede te Kuurne, maar we beginnen ons meer en meer af te vragen of deze wel zal kunnen doorgaan gezien de maatregelen.  Geen nood echter als het dan toch niet kan, dan verplaatsen we alles naar het najaar!”  Samen met Johny Voners prijken ook nog Herr Seele, Markske (Herman Verbruggen) en Pascalleke (Danni Heylen) op de affiche die net als in het jaar 2017 hun medewerking hadden verleend.   Topfotograaf, Bart Ramakers was eveneens de fotograaf die in december 2019, nog een laatste fotosessie maakte van Panamarenko, enkele dagen voor zijn overlijden.  Wie een affiche wenst van de Kunstveiling “Schenk een toekomst” ten voordele van de VZW Autentico kan deze afhalen bij Galerie Jos Depypere te Kuurne.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 maart 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws