BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Wedstrijden

Wedstrijd: Win gratis de strip ‘de verloren Van Eyck’ van Suske en Wiske

000 wedstrijd Suske en Wiske In het jaar waarin Suske en Wiske hun 75-jarig jubileum vieren organiseert de stad Gent een themajaar rond Jan Van Eyck.  Van 1 februari tot en met 30 april 2020 brengt het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) hulde aan de Vlaamse meester Jan van Eyck, met de tentoonstelling ‘Van Eyck. Een optische revolutie’.  De stad eert hiermee zijn grootste Vlaamse meester die onlosmakelijk met de stad verbonden is door zijn wereldberoemde meesterwerk Het Lam Gods.  Studio Vandersteen haakt bij het thema aan met een ode aan die Vlaamse grootmeester.  Suske is namelijk een enorme fan van Jan Van Eyck en dan vooral van diens kwaliteiten als geheim agent. Als Jan van Filips de Goede opdracht krijgt een portret te maken van zijn toekomstige bruid Isabella van Portugal kan Suske het niet laten om als verstekeling mee te reizen. Hij hoopt op die manier de assistent van zijn idool te worden. Maar tot zijn grote verbazing had Wiske net hetzelfde idee. Beiden trachten daarna in de gunst te komen van de beroemde schilder maar die houdt de eer liever voor zichzelf. Tijdens de lange reis worden er ook stokken in de wielen gestoken door enkele geheimzinnige tegenstanders. Blijkt dat iemand het huwelijk van Filips en Isabella niet zo ziet zitten. B.R.U. mag enkele van deze strips wegschenken.  Wie ons kan vertellen wie de geestelijke vader is van Suske en Wiske en dit samen met zijn of haar naam, adres en telefoonnummer voor 12 april 2020 naar wedstrijd@belgischeradiounie.be stuurt, kaapt misschien wel een van deze strips weg!  Succes alvast!  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 maart 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Wedstrijden

Wedstrijd: Knarf! mee met B.R.U.

OUDENAARDE/KUURNE – Eerder deze week postte B.R.U. een artikel over een cool DOEboek vol avonturen met molletje Knarf. Dit Doeboek is een creatie van illustratrice