BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Ondanks moeilijk besluit toch geen ArtMart en Prijs van het landschap

Foto NSK
Foto NSK
Geen enthousiaste kunstenaars of beoefenaars van oude ambachten dit jaar op het marktplein van Kuurne in het weekend van 6 en 7 juni.  Dit heeft de organisatie achter het kunstenfestival ArtMart gisteren bekend gemaakt.  ” Ook in tijden van ‘Corona’ vergadert het Braderiecomité en de Koninklijke Kunstkring Evariste Carpentier verder”, vertelt voorzitter Benedikt Devos  van het Braderiecomité  die zelf pas veertien dagen in quarantaine zat na zijn terugkomst uit Nicaragua, “Naast het kunstenfestival ArtMart en de zomerbraderie zien we eveneens ons ook genoodzaakt om met spijt in het hart de tweejaarlijkse wedstrijd voor plastische kunsten ‘Prijs van het landschap’ noodgedwongen te annuleren.”  Normaal gezien werkt het Braderiecomité VZW hiervoor nauw samen met de Koninklijke Kunstkring Evarist Carpentier. In onderling overleg werd beslist om niet verder te gaan met de voorbereidingen. Volgend jaar kunnen we er dan met dubbel enthousiasme invliegen.”  De Artmarkt is een happening / openluchtatelier, opvolger en erfgenaam van de Artiestenfoor en de Kleurdag, met een jarenlange traditie: de eerste Artiestenfoor vond plaats in 1969! Tijdens het evenement zijn de meest uiteenlopende disciplines te zien: keramiek, glasblazen, assemblages, tekenen, schilderen, marmersculptuur, het gieten van bronzen beelden, installaties, ruimtelijk werk, allerlei optredens en projecten, zowel individueel als groepswerk en dit aangevuld met een zomerbraderie waarbij zowel op zaterdag- als op zondagnamiddag uitzonderlijke koopjes te doen zijn bij de lokale handelaars en talrijke marktkramers in de centrumstraten.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 april 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online