BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Polar Grit X is nieuw outdoor multisporthorloge

Polar, al veertig jaar toonaangevend in draagbare sport- en fitnesstechnologie, kondigt vandaag een nieuwe aanwinst aan: Polar Grit X. Polar Grit X is speciaal ontworpen voor outdoor-liefhebbers, met een robuust, lichtgewicht ontwerp, ultralange batterijduur en geheel nieuwe Smart Coaching-functies. Of je nu op een berg staat of je thuis oefent ter voorbereiding op een nieuw avontuur: Polar Grit X biedt je alle essentiële ingrediënten om de grootste uitdagingen te doorstaan.   Polar Grit X is ontworpen conform de militaire standaard MIL-STD-810G en kan de zwaarste omstandigheden aan. Met slechts 64 gram is het horloge ongelooflijk licht, zonder in te leveren op batterijduur. De batterij gaat tot 40 uur mee in volledige trainingsmodus en zelfs tot 100 uur met verschillende energiebesparende functies: perfect voor lange avonturen zoals een (ultra)trailrun.   Het begrijpen van en anticiperen op de intensiteit van variabel terrein is de belangrijkste uitdaging voor outdoor sporters. De nieuwe Hill Splitter™-functie detecteert automatisch of je heuvelop of –af gaat. Gedetailleerde prestatie-informatie na elke sessie biedt diepgaande inzichten in de intensiteit van je sessie en hoe je je snelheid in diverse stadia aanpast voor een meer gestructureerde training.   Daarnaast is consistente inname van voeding en vocht cruciaal om de zwaarste sessies effectief en met plezier te doorstaan. Polar’s FuelWise™ slimme voedingsassistent biedt op maat gemaakte, automatische herinneringen die je helpen bij het behouden van het juiste niveau van hydratatie en voedingsstoffen gedurende lange sessies.   Andere nieuwe functies van de nieuwe Polar Grit X zijn de integratie met Komoot voor routeplanning en –begeleiding en tweedaagse weersvoorspellingen, voor het ter plekke aanpassen van plannen wanneer weerscondities veranderen.   “Polar creëerde 40 jaar geleden ’s werelds eerste fitnesswearable,” zegt Tomi Saario, CEO van Polar Electro. “Als pioniers worden we meer dan wie dan ook in deze industrie gebruikt in wetenschappelijke studies. Accuratesse, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid staan centraal bij alles wat we doen. We zijn trots dat we decennia aan expertise en inzichten nu hebben kunnen samenbrengen in Polar Grit X, als het ideale trainingsmaatje voor fans van fitness en outdoor-avonturen.”   Polar Grit X beschikt ook over diverse Polar’s Smart Coaching-functies:

  • Polar’s Precision Prime™: optische hartslagmeting met unieke sensorfusie-technologie
  • FitSpark: gepersonaliseerde dagelijkse trainingen en workouts op je horloge gebaseerd op je fitnessniveau, trainingshistorie en herstelinformatie
  • Nightly Recharge: nachtelijke herstelmetingen die laten zien hoe goed je herstelt van je inspanningen overdag. Ontvang gepersonaliseerde tips en oefeningen waarmee je betere keuzes maakt voor je gezondheid en het bereiken van je trainingsdoelen.
  • Training Load Pro™: voorkom over- en ondertraining en train zo effectiever. Training Load Pro combineert je cardiobelasting, spierbelasting en ervaren belasting tot één makkelijk te begrijpen inzicht.
  • Sleep Plus Stages: meet je slaapcyclus en levert gedetailleerd inzicht in de kwaliteit van je slaap.
  • Hardloopvermogen: meet via je pols je spierbelasting tijdens het hardlopen, dé ijkmethode om elke sessie met de juiste intensiteit te sporten.
  • Polar Flow: in onze mobiele en desktopapplicatie analyseer je je prestaties en plan je trainingen tot in detail. Ga voor meer informatie naar www.polar.com. Polar
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 april 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Sport