BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Bezoekersplan moet veiligheid bezoekers en bewoners garanderen in Woonzorgcentrum Heilige Familie

Foto NSK
Foto NSK
Nu de maatregelen beetje bij beetje worden versoepeld wordt binnenkort ook opnieuw beperkt bezoek mogelijk in de diverse woonzorgcentra.  Naar aanleiding van deze beslissing van de Vlaamse Overheid om onder strikte voorwaarden bezoek weer mogelijk te maken in de woonzorgcentra is ook woonzorgcentrum H. Familie aan de slag gegaan om een bezoekersplan uit te bouwen.  “Het uitgangspunt is om aan de psychische en relationele noden van onze bewoners en families/mantelzorgers te kunnen voldoen en dit steeds met de garantie op maximale veiligheid voor iedereen.”, verduidelijkt directrice Sonja Vertriest, “Het bezoekersplan die we voor ogen hebben is afgestemd tussen directies, coördinatoren, CRA alsook met het bestuur zodat met alle veiligheidsfacetten rekening kon gehouden worden. Onder voorbehoud van de verdere evolutie van Covid-19 zullen de bewoners opnieuw vanaf 25 mei bezoek kunnen ontvangen. De bewoners vormen het vertrekpunt in deze regeling. De bewoners worden momenteel bevraagd of zij al dan niet bezoek wensen te ontvangen, want bezoek betekent veelal blijdschap, maar ook soms angst.”  Het woonzorgcentrum wil via een digitaal afsprakensysteem vaste bezoekers de kans bieden een afspraak vast te leggen om op bezoek te komen.  Daarnaast wil de VZW die actief is binnen het woonzorgcentrum tevens ook iedereen die zich de afgelopen weken extra- en flexibel inzette belonen.   Zo werden tubes handcrème gegeven toen de handen open lagen door het veelvuldig wassen en ontsmetten en werden met Pasen chocolade-eitjes voorzien met een verborgen boodschap om hen te bedanken.   Het bestuursorgaan van het woonzorgcentrum wil nu echter nog een stapje verder gaan en als dankbaarheid voor de enorme inzet de voorbije weken iedereen die zich extra inzette bijkomend verlof toe kennen: één extra dag pro rata de jobtime om zo wat extra quality time te kunnen bieden.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 mei 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

KUURNE/HARELBEKE – Op zaterdag 13 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met het affrezen en heraanleggen van de toplaag

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen