BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

WZC Heilige Familie te Kuurne lijkt controle te hebben over het coronavirus

Foto NSK
Foto NSK
Goed nieuws uit WZC Heilige Familie te Kuurne die enkele intensieve weken achter de rug heeft.   Nadat op een april de eerste bewoner van het woonzorgcentrum, die 176 bewoners telt,  positief testte werden meteen twee van de zes afdelingen van het WZC in quarantaine geplaatst.  Door kort op de bal te spelen wist het woonzorgcentrum het aantal besmettingen in de maand april te beperken tot 17 en bleven de overige vier afdelingen gespaard van Covid-19.   “Gezien er reeds besmettingen waren  geweest in de maand april binnen ons woonzorgcentrum werden op 4 mei ook alle 160 medewerkers van het woonzorgcentrum getest op Covid-19.”, vertelt directrice Sonja Vertriest, “Uit deze testronde bleek  1 medewerker positief te zijn voor het virus, waarna dit personeelslid meteen in thuis quarantaine werd geplaatst.  Ook een tweede medewerker werd verplicht thuis geplaatst na een eerder positieve test op het coronavirus.   Om hun toestand verder op te volgen onderhouden we wekelijks contact. “  Ook alle bewoners van het  WZC Heilige Familie werden ondertussen grondig getest, maar bij geen enkel van hen kon het coronavirus worden aangetroffen, al houdt het  woonzorgcentrum er rekening mee dat er vals negatieve resultaten eventueel kunnen bij zijn.   “We blijven verder alle voorzorgsmaatregelen strikt opvolgen en blijven alert op mogelijke symptomen bij de bewoners.”, gaat Vertriest verder, “Van de 176 bewoners werden de voorbije weken 17 bewoners in de cohort afdeling verzorgd.   Vandaag mogen de laatste bewoners  deze afdeling verlaten, waarop we deze cohortafdeling hopelijk definitief kunnen gaan sluiten.”  Ondanks de goede zorgen overleden twee bewoners in het ziekenhuis aan bevestigde Covid-19,  wat een diepe indruk naliet in het woonzorgcentrum, maar de goede teamspirit en de steun van de families helpen mee in het verwerkingsproces.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 mei 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

KUURNE/HARELBEKE – Op zaterdag 13 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met het affrezen en heraanleggen van de toplaag

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen