BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Brand vernielt slaapkamer van appartement in Kortrijk, bewoners ongedeerd

Brand vernielt slaapkamer van appartement in Kortrijk, bewoners ongedeerd
Foto: NDZ
Amper een halfuur na de brand in Bissegem snelden de hulpdiensten naar een herenhuis langs de Noordstraat. Daar was brand uitgebroken in de slaapkamer van één van de drie appartementen in het gebouw. De brand ontstond mogelijks door toedoen van brandende kaarsen en vernielde de slaapkamer die zich op de kelderverdieping bevond. Daarnaast is er ook rook- en roetschade in de andere delen van het appartement, dat hierdoor tijdelijk onbewoonbaar is. Het vuur werd opgemerkt door de jongeman van het koppel, die meteen alarm sloeg bij de hulpdiensten en zich samen met zijn vriendin in veiligheid kon brengen. Het jonge koppel kwam er uiteindelijk met de schrik vanaf. Twee andere appartementen in de fraaie herenwoning bleven gevrijwaard en werden na controle door de brandweer terug vrijgegeven. Tijdens de bluswerken bleef de Noordstraat volledig afgesloten tussen de Menenpoort en de Noordbrug over de Leie.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 juli 2020
Geschreven door
BRU redactie (NDZ)
Brandweer en Politie, Nieuws