BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Lieve Blancquaert en Jamie Westland vervoegen vakjury National Geographic fotowedstrijd

Fotograaf Fotografen Lieve Blancquaert en Jamie Westland vervoegen dit jaar de jury van de National Geographic Fotowedstrijd. Arno Kantelberg (voorzitter), Renske Lamers en Sacha de Boer nemen ook dit jaar opnieuw deel en completeren zo de vakjury. De prestigieuze en grootste competitie voor (amateur)fotografen uit Nederland en Vlaanderen is deze maand van start gegaan. Lieve Blancquaert (tentoonstelling ‘Circle of Life’) en Jamie Westland (winnaar ‘Het Perfecte Plaatje 2019’) nemen deel aan de jury van de grootste fotowedstrijd uit de Benelux. Ze worden vergezeld door Sacha de Boer (fotograaf en presentatrice), Renske Lamers (hoofdredacteur National Geographic Junior) en juryvoorzitter Arno Kantelberg (hoofdredacteur National Geographic Magazine). ‘Mix aan ervaring, kennis en enthousiasme’ Kantelberg is verheugd over de nieuwe samenstelling van de jury: “We beschikken dit jaar in de jury over een mooie mix aan ervaring, ambachtelijke kennis en jeugdig enthousiasme, met sowieso bij elk jurylid veel hartstocht voor fotografie. Ik kijk er echt naar uit om met hen de finalisten en de winnaars te selecteren uit de vele inzendingen die we zeker ook dit jaar weer gaan krijgen.”   Categorieën Mens, Dier, Landschap en Raar Maar Waar Inzenden voor de National Geographic Fotowedstrijd 2020 kan sinds 1 juni en kan nog tot en met 1 oktober. Vorig jaar werden meer dan 11.000 foto’s ingezonden. In de competitie kan iedereen uit Nederland en België foto’s insturen in de categorieën Mens, Dier en Landschap. De vakjury kiest per categorie een winnaar en 15 finalisten, waarop ook het publiek stemt. Bij de Junior-competitie maakt de categorie Mens plaats voor Raar Maar Waar en worden de categoriewinnaars door de jury bepaald. Via een online stemronde wordt de publieksprijs van de Junior-competitie toegekend. De prijzen, waaronder een jaarabonnement National Geographic Magazine en de nieuwste OPPO smartphone, worden op 22 november uitgereikt. De presentatie van de finale ligt in handen van Klaas van Kruistum. De winnende foto’s worden vervolgens in National Geographic Magazine en National Geographic Junior gepubliceerd. Deelnemen aan de National Geographic Fotowedstrijd 2020 kan via NatGeoFotowedstrijd.be. OPPO, exclusief partner in de fotowedstrijd Voor het tweede jaar is OPPO partner van de National Geographic Fotowedstrijd. Samen met 5 creatieve influencers produceren National Geographic en OPPO vijf inspirerende video’s met tips voor het maken van de beste foto’s met je smartphone. Uitdaging aan de fan om de beste smartphone foto te delen op social media via #mysmartlense. Inzendingen worden beoordeeld door de 5 creatieve influencers en de beste foto wordt beloond met de nieuwste OPPO smartphone tijdens de finale van de National Geographic Fotowedstrijd.   Entertainment met een doel Fotografie zit verankerd in het DNA van National Geographic. Fotografen reizen continu de wereld over om mooie, fascinerende en inspirerende beelden vast te leggen die onze blik op de wereld verbreden. Fotografie past in de missie van National Geographic om entertainment met een doel te bieden aan wereldwijd 487 miljoen televisiekijkers, 54 miljoen lezers van National Geographic Magazine en 416 miljoen volgers op sociale media. Meer dan een kwart van de opbrengst van National Geographic komt ten goede aan de National Geographic Society, die daarmee explorers ondersteunt om onze kennis van de wereld te vergroten en te verspreiden.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 juli 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving

Jonge fotografen vallen in de prijzen

Onlangs vond de feestelijke bekendmaking van de winnaars van de 10e editie van de National Geographic Junior Fotowedstrijd plaats. Door de coronacrisis kregen de jonge