BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Opslagloods in Moen in de as gelegd door zware brand

Foto NDZ
Foto NDZ
Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een zware brand gewoed in een opslagplaats langs de Bossuytstraat in de Zwevegemse deelgemeente Moen. Het vuur werd omstreeks kwart voor één opgemerkt en greep razendsnel om zich heen. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen reeds door het dak van de vrijstaande loods, die achteraan de woning van de eigenaars ligt. In de loods zou zich onder meer een schrijnwerkerij bevinden. Even dreigde ook ontploffingsgevaar omwille van de aanwezigheid van een gastank aan de voorzijde van de loods, maar die kon gevrijwaard worden.  De brandweer riep meteen versterking in van omliggende posten uit de hulpverleningszone Fluvia en kreeg het vuur vrij snel onder controle, maar kon niet verhinderen dat de loods volledig in vlammen opging. Hoe het vuur ontstaan is, is niet meteen duidelijk.  Het Parket West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, stelde een deskundige aan om de precieze oorzaak van de brand te achterhalen. De brandweer bleef zaterdagmorgen nog verschillende uren ter plaatse om na te blussen. De eigenaar en zijn gezin werden tijdens de bluswerken opgevangen bij buren aan de overzijde van de straat.
Foto NDZ
Foto NDZ

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 augustus 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws
Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen