BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Roompot start begin 2021 met bouw nieuw park in Oudenaarde

Roompot Oudenaarde Roompot bevestigt de bouw van een nieuw, groen park in Oudenaarde dat het hart van fietsers, andere sporters en natuurliefhebbers sneller zal doen kloppen. De tweede grootste aanbieder van vakantiewoningen in Europa start met de bouw van het park in het voorjaar van 2021 en verwacht zijn eerste gasten enkele maanden later te kunnen verwelkomen. Naast een villapark in Bredene en een partnerpark in de Ardennen wordt dit het derde Belgische park voor Roompot binnen een portfolio van meer dan 150 parken in Europa. In het voorjaar van 2021 zal Roompot met de bouw van een nieuw, duurzaam park aan de Donk in Beveren bij Oudenaarde starten. 128 vakantiewoningen krijgen er alle ruimte zodat vakantiegasten zich echt thuis voelen in de volle natuur. Roompot zal bij de bouw van de vakantiewoningen en het nieuwe centrumgebouw extra aandacht schenken aan de noden van fietsers en andere sporters. Dit heeft Europa’s nummer twee in de verhuur van vakantiewoningen vandaag met de omwonenden van het park gedeeld. 128 lodges, vakantiewoningen en ark shelters In totaal komen er op het park 128 lodges, vakantiewoningen en zogenaamde ark shelters die deels direct aan het water zijn gelegen en voor een unieke beleving garant staan. Hiervan voorziet Roompot 35 vier- en 42 zespersoonslodges, waarvan verschillende speciaal ontworpen voor gasten met kinderen en andere met infraroodsauna en stortdouches. Bijzonder worden vooral de 23 ark shelters waarvan een deel op palen boven water staat in het midden van het park. Die minimalistische en duurzame woningen in Scandinavische stijl bieden alle comfort en moderniteit aan hun vier gasten, terwijl zij zich door de grote glaspartijen onmiddellijk een met de natuur voelen. Verder liet Roompot 13 twaalfpersoonswoningen, 2 veertienpersoonswoningen aangepast voor andersvaliden en 13 woningen voor zestien personen op de plannen van het park intekenen. De Vlaamse Ardennen zijn namelijk een trekpleister voor groepen fietsers, sportclubs e.a. die vaak op zoek zijn naar een leuke en aangename vakantiewoning waar zij samen een leuke tijd kunnen doorbrengen. Duurzaam, te midden van de natuur Zowel de lodges als de ark shelters worden voornamelijk in hout gebouwd en zijn hierdoor erg klimaatvriendelijk. Het natuurlijke materiaal onttrekt namelijk heel wat CO2 uit de lucht en integreert zich gemakkelijk in het groene landschap van het park. Ook de groepswoningen zullen deels uit hout, maar ook in steen worden gebouwd. Voor fietsers, andere sporters en gasten die de Vlaamse Ardennen willen ontdekken Bij het uittekenen van de vakantiewoningen en de inrichting van het park besteedde Roompot veel aandacht aan de verwachtingen van gasten die het in Oudenaarde verwacht aan te trekken. Zo krijgen de vakantiewoningen allemaal een mooie opberg- en wasplaats voor de fietsen van de gasten. Roompot weet namelijk dat zij hun fiets na een prachtige rit van enkele tientallen – en zelfs meer – kilometers in de Vlaamse Ardennen willen poetsen en onderhouden voor ze die veilig kunnen stallen. Ook in het nieuwe centrumgebouw van het park voorziet Roompot veel plaats voor fietsers. Naast de receptie en fiets(ers)vriendelijke horeca voorziet het een mooie shop voor wielrenners. Ook voor andere sporters en liefhebbers van de Vlaamse Ardennen Naast alle inspanningen en extra’s die Roompot voor recreatieve en gepassioneerde fietsers en wielrenners levert, zullen niet alleen wielrenners of mountainbikers zich thuis voelen op het park. De Vlaamse Ardennen trekken jaarlijks heel wat motorrijders, wandelaars of bestuurders van oldtimers aan, die hun tocht en/of vakantie in Oudenaarde starten. Gezinnen, groepen en actieve gasten zullen ongetwijfeld ook erg aangetrokken worden door de vele outdoor mogelijkheden van The Outsider, dat zich net naast het nieuwe park bevindt. Het biedt meer dan 60 outdoor-activiteiten aan, waaronder een moerasparcours, kajaktochten, waterskiën, death rides, etc. Start werken begin 2021 Op basis van de al verkregen vergunningen en lopende aanvragen verwacht Roompot begin 2021 met de aanleg van het park te kunnen starten. Het zal hiervoor beroep doen op partners die ervaring hebben in de juiste sfeercreatie van een Roompot vakantiepark. De architect van het park is het Gentse Atelier voor Stedelijke Architectuur (ASA). 4de park voor Roompot in België Het nieuwe park in Oudenaarde wordt de vierde vakantielocatie van Roompot in België. In Bredene heeft Roompot het recent gebouwde Breeduyn Village, waar 63 luxevilla’s op slechts 200 meter van het strand zijn gelegen, en partnerpark La Clusure nabij de Luxemburgse grens. Begin juli kondigde Roompot ook aan dat het in 2021 een nieuw park in het Limburgse Eksel zal openen, waarvan de bouwwerken al zijn gestart. Eerder liet de groep al optekenen dat het in België wil groeien en sluit het niet uit dat het de komst van nog andere Belgische parken binnenkort zal aankondigen. Roompot zal de vakantiewoningen vanaf dit najaar ook aan particuliere investeerders te koop aanbieden.  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 augustus 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving
Geutelingen tijdens het kermisweekend

Geutelingen tijdens het kermisweekend

BRAKEL – In de Brakelse deelgemeente Michelbeke doen ze zich – ook tijdens het kermisweekend – tegoed aan de alomgekende geutelingen. De vermaarde Geutelingenfeesten zijn

Sinterklaas en het schoorsteenbeest

OUDENAARDE – De Sint is terug uit Spanje. Sinttv en theatercompagnie De Kroon vieren dit met een rondreizend Sinterklaastheater. Sinterklaas en zijn entourage trekken er