BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Stukje Kuurnse nostalgie gaat tegen de vlakte en maakt plaats voor nieuwe hyper moderne RVT vleugel

Foto NSK
Foto NSK
Sinds vandaag zijn de voorbereidingswerkzaamheden van start gegaan in WZC Heilige Familie, zorgcampus van VZW Zorg en Welzijn in Kuurne.  Daarbij zal blok A, beter bekend als het voormalig klooster of zelfs het vroegere moederhuis worden gesloopt.  Het oude gebouw moet daarbij plaats maken voor een nieuwbouwproject die naast dienstruimtes, eveneens 10 eenpersoonskamers, 4 tweepersoonskamers en 4 zorgflats onderdak zal bieden.  Tevens zal er naast het nieuw gebouw die er zal opgetrokken worden ook bijkomende parkeergelegenheden gecreëerd worden.   “De effectieve afbraakwerken zullen vermoedelijk in september van start gaan”, vertelt directrice Sonja Vertriest, “Ondanks de grote werken die gepland staan zullen deze toch voor onze bewoners zelf een minimum aan hinder teweeg brengen.  Het huidige onthaal aan de hoofdingang wordt gesloten en vervangen door een pop onthaal ter hoogte van de kapel.  Ook onze ingang zelf zal tijdens de werkzaamheden gewijzigd worden, gezien de zone gelegen aan de huidige hoofdingang een volledige werfzone zal worden. Tijdelijk wordt de hoofdingang dan ook verplaatst  ter hoogte van de kapel (parking centrum voor dagverzorging) of via de ingang G-blok.   In het nieuwe gebouw die zal opgetrokken worden zal alvast meer ruimte voorzien worden voor ons personeel, zodat het ook voor hen aangenamer zal worden.  Daarnaast komen er  ook meer en grotere leefruimtes voor onze bewoners , gezien we daar nu een groot tekort aan hebben. Het was op initiatief van de toenmalige burgemeester van Kuurne, de heer Iserbyt, en de zusters Onze Lieve Vrouw Gasthuis uit Poperinge dat er vanaf 1895 zorg voor bejaarden en wezen werd opgestart in Kuurne. In 1952 werd vervolgens het A-blok gebouwd en in gebruik genomen als materniteit.  Na de sluiting van dit ‘moederhuis’ eind 1968 werd dit gedeelte omgevormd tot rusthuis en klooster.  Heden verblijven er nog steeds zes zusters in het rusthuis, die met spijt in het hart het A-blok zien verdwijnen.   De geplande werkzaamheden zullen een 2-tal jaar in beslag nemen. Renovatie RVT H. Familie Kuurne BR1  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
10 augustus 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws