BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Tijdelijk brug over Heulebeek als knipoog naar de toekomst

Kuurne Tijdelijk Brug   Sinds de zomer van 2017 kan iedereen proeven die in Kuurne woonachtig is of er een bezoekje brengt van het Vlaspark. Het toen nog ongerepte stukje groen van 14 000 m² zat verstopt tussen het recyclagepark, de pastorie en taverne Leiemeers. Doorheen het domein kronkelt de Heulebeek. De gemeente had de ambitie om dit unieke plekje aan de Leie te ontwikkelen met aandacht voor toerisme, recreatie, ecologie en het vlaserfgoed. De afgelopen jaren werden wandelpaden en originele speelelementen aangelegd. Nu wil de gemeente ook de eerste verbinding ontwikkelen tussen het Vlaspark en de Leie. “In tijden van corona en staycation wordt er meer dan ooit gewandeld in onze gemeente.”, weet burgemeester Francis Benoit, “Het Vlaspark is hier een belangrijke lus. Helaas ligt er tussen het jaagpad van de Leie en het domein achter de pastorie nog geen link. Vandaar de idee om een brugje via stellingen te bouwen. Hierdoor kan ook het nuttige aan het aangename gekoppeld worden want zo bereik je ook “Leiemeers”, waar je vrijblijvend een terrasje kan doen. Of je wandelt zo verder naar de Leie toe. Deze stellingsbrug – “ezelsbrugje” is een proevertje naar de toekomst van het Vlaspark.”, besluit de burgemeester. Het was Chris Verschaeve, eigenaar van Leiemeers, die toestemming gaf om het Vlaspark met het sportdomein te verbinden. Hij ziet er dan ook op toe op het afsluiten van de brug elke dag bij valavond en het openen van de brug ‘s morgens. “We willen inderdaad op lange termijn een vaste brug over de Heulebeek installeren”, vult Ann Messelier, schepen van openbare ruimte en vergroening aan, “Deze kan de verbinding maken voor voetgangers en fietsers tussen het reeds ontwikkelde stuk Vlaspark, het centrum en de Heulebeek, met het stuk open gebied tussen de Heulebeek en de Leie. In de toekomst voorzien we om ook op die kant tussen Leie en Heulebeek verschillende paden aan te leggen. Hierdoor kan een mooie wandellus gemaakt worden vanuit het centrum tot aan de roterij Sabbe maar ook vanuit de wijk Bonaerde ontstaat er een veilige en vlotte fiets- en wandelverbinding naar het centrum als alternatief voor de Kortrijksestraat.  Dit alles in een groen en rustig kader waar een parkgevoel gecreëerd wordt. Tenslotte betekent de brug ook een aangename bijkomende toegang tot de aanwezige horecazaak.” De tijdelijke brug werd door de Kuurnse firma van Simon Sioen geïnstalleerd.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 augustus 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online