BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Organisatie achter gratis kunstenfestival Splinters maakt het extra gezellig voor hun toeschouwers

Foto NSK
Foto NSK
Begin dit jaar was er nog heel wat onzekerheid of het gratis kunstenfestival Splinters wel zou kunnen doorgaan.  De creativiteit van de organisatie achter Splinters was dit jaar duidelijk onuitputtelijk gezien het festival tot zesmaal toe haar programma veranderde.  Ondanks begin deze week nog alles op punt stond brachten de weergoden echter minder goed nieuws en werd regen en zware windstoten aangekondigd.  Dit zorgde ervoor dat de organisatie woensdagavond nog op zoek diende te gaan naar een nieuwe locatie gezien aanvankelijk dit jaar het Vlaspark werd uitgekozen om Splinters te laten doorgaan.  KSA Ambroos bracht echter de oplossing en annuleerde haar dia avond die vandaag zou plaatsvinden in zaak Kubox om zo het gratis kunstenfestival Splinters de kans te geven toch door te gaan.  “Dit jaar was het onzekerheid troef”, vertelt Famke Struyve, “Corona heeft ons gratis kunstenfestival sterk op de proef gesteld.  Het was dan ook sleutelen om een haalbaar programma samen te stellen.  Gelukkig zijn heel wat van onze vaste sponsors ons trouw gebleven zodat Splinters toch mogelijk werd dit jaar.  Splinters is opgevat in twee blokken.  Per blok kunnen we 200 toeschouwers toelaten.  We creëerden in de zaal telkens bubbels van 5 personen die allemaal mooi afgebakend zijn.  Veel extra werk met andere woorden maar het is het meer dan waard, gezien Splinters een van de weinige jaarlijkse evenementen zal zijn die plaatsvinden op Kuurnse bodem dit jaar.”  Wie een plaatsje kon bemachtigen vandaag voor de vijfde editie van Splinters wist alvast het aanbod die het gratis kunstenfestival aanbood te waarderen.   De inkomhal van zaal Kubox was dan weer gereserveerd voor enkele kunstenaars om er hun kunstwerken tentoon te stellen.  Zo was er werk te zien van Bart Vanhee, Emmanuelle Gernay, Maarten Zerelik, Kimme Tigra, Maya Lafere, Saar Vdh en Thomas Jacques.
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 september 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws