BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Splinters23 op 23 september 2023 in Hoeve Vandewalle Kuurne

KUURNE – Op zaterdag 23 september 2023 organiseert VZW Can’Art, voor de zesde keer op rij, het gratis kunstenfestival Splinters, op Hoeve Vandewalle in Kuurne. Dit eendaags multidisciplinair kunstenfestival kiest voor het inrichten van een brede waaier aan kunstzinnige activiteiten. Hierbij staan onderliggende principes als drempelverlagend werken, bovenlokale uitstraling, lokaal sociaal verankeren, ruimte voor creatie en experiment telkens opnieuw centraal.

Elk jaar creëert en programmeert VZW Can’Art vanuit een artistiek thema en/of een maatschappelijk relevant vraagstuk.

De zin en de onzin

Dit jaar wordt Hoeve Vandewalle omgeturnd in een grootse kunstbeurs, waarop met een artistieke blik, naar de zin en onzin van het leven wordt gekeken. Het publiek kan zich verwachten aan beeldende kunst, poëzie, ludieke spreekbeurten, fotografie, film en muziek. 

Leuke quiz in een Can’Art-jasje

Op vrijdag 22 september wordt er van wal gestoken met leuke quiz in een Can’Art-jasje. Om hieraan te kunnen deelnemen moet je wel op voorhand inschrijven.

Per ploeg kunnen er zich 4 personen inschrijven en vragen we een bijdrage van 20 euro. De quiz is bijna volzet, nog enkele plaatsen maar! Snel boeken via deze link.

Relentless Mimosa’s: rave & brunch concept

Zaterdagmorgen 23 september zetten onze twee deejays De kat heeft dorst en Nifco de dag in. Dit evenement is helaas reeds volzet 🙁

Beurs van het leven

Maar niet getreurd, want er zijn ook nog de beurs van het leven met 10 beeldende kunstenaars (Tom Vienne, Bram Vanderbeke, Peter Van Ammel & Christophe Denys, Veerle De Mets, Mieke Vanhessche, Bram Boncquet, Els Verfaillie, Nele Verbeke, Maaike Tubex en Lieselot Derveaux). De beurs van het leven met een filmhoek (met o.a. Rhymez Like Dymez, Marieke Vandecasteele en Tom Degeeter). De beurs van het leven met performances van Frank&Robbert Robbert&Frank en ROTBEEST collectief.

Optredens

In de hoeveschuur zijn er optredens van onder meer Bobbi Lu, Soapstarter, Ricky Bekstok en headliner The Glücks.

Zowel overdag op het binnenplein als ’s avonds bij de afterparty, zijn er de DJ’s van Operatiekwartier (https://www.instagram.com/operatiekwartier/).

De vertelzolder

Gepassioneerde spreekbeurten over diverse spitante onderwerpen van De Pfaffs, over de halsbandparkiet, het rozijnenbrood en de zoektocht naar de perfecte wandelstok.

Splinters23 op 23 september 2023 in Hoeve Vandewalle Kuurne
Op de foto herkennen we Sander Deruddere – Laura Bernolet – Sarah Dujardin en Staf Pinoy van het gratis kunstenfestival Splinters23

Splintersgotcha

Wie voor 15.00 uur komt, kan inschrijven voor de grote Splintersgotcha, die zich doorheen de middag afspeelt.

Iedere deelnemer krijgt een doelwit dat hij/zij te pakken moet krijgen met een wasknijper. Intussen word je zelf ook opgejaagd! Wie als laatste overblijft, wordt beloond met een ‘Saison Splinters’.

Labyrinth

Ook de kleinsten worden verwend. In samenwerking met de Kinderfoor zorgt Splinters23 voor een kinderdoolhof.

‘Saison Splinters’

Splinters23 wordt nog toffer dan de voorgaande edities, want dit jaar serveert men er (in samenwerking met de Circusbrouwerij uit Zwevegem) voor het eerst een eigen biertje, de ‘Saison Splinters’. Kunst proeven doe je immers met een Splintersbiertje in je hand. Dat kan in de gezellige buitenbar en ook tijdens de quiz kunnen dorstige hersenen met ‘Saison Splinters’ worden gelaafd.

Het programma van Splinters23 is ook dit jaar opnieuw volledig gratis. Inschrijven op voorhand is niet nodig (behalve voor quiz en brunch). 

Alle informatie over Splinters23 op 23 september 2023 in Hoeve Vandewalle Kuurne kan je vinden op http://www.splinters23.squarespace.com/

VZW Can’Art is een Kuurnse multidisciplinaire artistieke vereniging, die louter op vrijwilligers draait. Sinds 2004 organiseert de VZW jaarlijks activiteiten in Kuurne, die steeds vasthouden aan de onderliggende principes van de VZW: drempelverlagend, multidisciplinair, bovenlokale uitstraling, lokaal sociaal verankeren, ruimte voor creatie en experiment.

VZW Can’Art brengt met haar activiteiten mensen samen en biedt hen – gratis – een portie verrassende, maar altijd kwaliteitsvolle cultuur.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 september 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online