BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Een onvergetelijk jaar in cartoons in Lectrr lockdown

Lectrr Voor Lectrr, onder meer huiscartoonist van De Standaard, veranderde er weinig in 2020. Ook dit jaar zat hij elke dag in zijn kamertje te tekenen en de rest van de wereld van commentaar te voorzien. Nieuw was dat ook de rest van de wereld plotseling aan huis gebonden was, met dank aan een Chinese vleermuis.  Reden genoeg voor Lectrr om zijn medemensen een spiegel voor te houden. In Lectrr lockdown verzamelt hij al voor de negende keer zijn beste en spitsvondigste cartoons van het afgelopen jaar.  Hoogst besmettelijk en gevaarlijk materiaal, een krachtig virus dat zich in de eerste plaats op uw lachspieren richt! Lectrr (1979), pseudoniem van Steven Degryse, is cartoonist, tekenaar en scenarist. Hij schreef onder meer de striptrilogie ‘Red Rider’, tekende de gagreeks ‘Lars’ en maakt cartoons voor binnen- en buitenlandse kranten, bladen en sites. Hij is al jaren jurylid op het Cartoonfestival van Knokke-Heist en zet zich in voor de rechten van cartoonisten, als lid van onder meer het internationale netwerk Cartooning for Peace.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 november 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving