BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Preventieactie ‘wij-k-kijken’ moet woningen veiliger maken en boeven ontraden binnen te breken

Foto NSK
Foto NSK
Woensdagavond heeft de politiezone VLAS en de Buurtinformatienetwerken van Kuurne hun nieuwste sensibiliseringsactie voorgesteld die de naam ‘wij-k-kijken’ meekreeg.   Nu het opnieuw vroeger donker wordt stijgt namelijk het risico op vooravondinbraken en zowel de politie als de Buurtinformatienetwerken willen daarom bewoners van woningen waarschuwen, maar te gelijk ook tips meegeven hoe ze boeven kunnen afschrikken.  “In Kuurne en Lendelede gaan medewerkers van de PZ Vlas en de BIN’s samen deze preventieacties uitvoeren in de inbraakgevoelige wijken”, legt Kuurns burgemeester Francis Benoit uit, “Dit zal gebeuren tussen woensdag 18 en maandag 30 november.  Daarbij zal elke woning visueel vanaf de straatkant gecontroleerd worden.  De woningen waar onze medewerkers bepaalde preventietips voor hebben, krijgen een flyer in hun brievenbus, met een vinkje bij hetgeen vastgesteld werd en kan aangepakt worden.  Er wordt dus zeker niet aangebeld gezien we ook voor deze actie vanzelfsprekend de coronamaatregelen in acht nemen.”  Zowel de politie als de vrijwilligers van de diverse BIN’s die meewerken aan ‘wij-k-kijken’ vragen eveneens om bij verdachte gedragingen, personen of voertuigen steeds contact op te nemen met de politie via het lokaal oproepnummer 1701. “Heel wat mensen zijn onbewust dat bijvoorbeeld tuintafels, tuinstoelen, ladders, gereedschappen, vuilnisbakken of een stapel houtblokken die in de tuin ligt het ideale hulpmiddel zijn voor boeven”, vertelt Pedro Colasse hoofdcoördinator van de diverse BIN’s, “Ook tuinhuizen of aparte garageboxen doe je best steeds slotvast.  Ondanks wordt gezegd in coronatijd dat ruimten best geregeld verlucht worden, doe je dat ook best niet als je afwezig bent, gezien ook dit een toegangsweg kan zijn voor dieven.  Ook wie een gratis veiligheidsscreening van zijn woning wil kan eveneens bij ons terecht.  Na deze screening worden dan de kritieke punten van de woning opgesomd.  Zes maand later brengen wij als BIN dan een tweede bezoek aan de woning en wie deze kritieke punten wist weg te werken wordt dan beloont door ons met een geschenk.”  Met deze actie hopen alvast de gemeente Kuurne als Lendelede het aantal woninginbraken te laten dalen en boeven sterk te ontraden.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 november 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws