BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Gemeente Kuurne lanceert vrijwilligersplatform ‘Give a day’

49 KUUR Give a Day BR1 Om de meer dan 200 Kuurnse verenigingen en de ontelbare vrijwilligers een boost te geven heeft de gemeente Kuurne zaterdagmorgen aangekondigd dat ze  in zee gaat met het project ‘Give a Day’, een matchingwebsite voor vrijwilligerswerk, waar je enerzijds op zoek kan gaan naar vrijwilligerswerk en anderzijds als vereniging of organisatie vrijwilligers opzoekt. Het online platform peilt eerst naar de interesses van zijn gebruikers en brengt hen vervolgens met elkaar in contact als er een match is.  Met de lancering van dit digitaal vrijwilligersmatchingplatform wil de gemeente alvast verbindend werken en goesting geven aan zijn inwoners om samen maatschappelijke uitdagingen aan te pakken via vrijwilligerswerk en vrijwillige inzet.  “Binnen onze gemeente tellen we ontelbaar veel vrijwilligers.”, vertelt Bram Deloof, schepen van Welzijn en Geluk, ” Dit zijn echter niet enkel gemeentelijke vrijwilligers maar tevens ook mensen die zich individueel of via de vele verenigingen inzetten voor een gemeente waar het goed is om te wonen en (be)leven. Zowel op vlak van zorg, welzijn, jeugd, sport, erfgoed, milieu, gemeenschapsvorming, cultuur, evenementen, diversiteit en noem maar verder op worden immers  heel veel initiatieven opgezet waar de kracht in het vrijwilligerswerk ligt.  Dit platform moet alvast de talrijke verenigingen de kans bieden om op 1 centraal platform vacatures voor vrijwilligers te zetten. Daarnaast leert de Kuurnenaar die vrijwilligerswerk wil doen eveneens door ‘Give a day’, het aanbod op een zeer toegankelijke manier kennen. Je kan je voorkeur ingeven en welke verplaatsing je daarvoor wilt maken. Daarnaast geeft het platform tevens de mogelijkheden van de organisaties die hun vacatures plaatsen. Veel Kuurnenaren willen de handen uit de mouwen steken en anderen vrijwillig helpen. Dit platform werkt in beide richtingen: vanuit het aanbod maar ook vanuit de vrijwilliger via zijn/haar voorkeur… op die manier wordt de ideale match gezocht.”  De gemeente Kuurne lanceerde alvast reeds een eerste oproep naar verenigingen om zich te registreren. Na het volgen van een online vorming, waren er meteen 38 organisaties die zich op het platform registreerden, wat meteen resulteerde in 11 zoekertjes op dit moment.  Wie surft naar www.kuurne.be/vrijwilligerswerk kom op de nieuwe lokale vrijwilligerswebsite van Kuurne terecht.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 december 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online