BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Pelckmans uitgevers schenkt boekenpakketten aan ziekenhuizen AZ Groeninge in Kortrijk en AZ Delta in Roeselare

Schenking Pelckmans Pelckmans, uitgeverij van educatieve, algemene en wetenschappelijke boeken, lanceert een boekencampagne met als slogan ‘Met een boek ben je nooit alleen’ om het mentaal welzijn van mensen te bevorderen. Volgens de World Literacy Foundation zorgt boeken lezen ervoor dat de bloeddruk daalt, de hartslag vertraagt en het stressniveau naar beneden gaat. Zes minuten lezen zou al helpen om stress tot 68 % te verminderen. Pelckmans doet daarom een warme oproep om een boek cadeau te doen aan geliefden, vrienden, kinderen, ouders, collega’s … kortom aan iedereen die het kan gebruiken. Om zelf de daad bij het woord te voegen, schenkt de uitgeverij in de maand december boekenpakketten aan enkele grote ziekenhuizen in Vlaanderen. In West-Vlaanderen gaat het om de ziekenhuizen AZ Groeninge in Kortrijk en AZ Delta in Roeselare. Op die manier krijgen patiënten die nu weinig bezoek mogen hebben, toch wat gezelschap. De boeken werden afgelopen vrijdag, overhandigd door Lut Lambert van Pelckmans uitgevers aan Gorik Casier, stafmedewerker P&O en Tine Vanblaere, medewerkster dienst communicatie van AZ Delta en aan Petra Archie, directeur patiëntenzorg en Els Lameire, manager operatiekwartier van AZ Groeninge.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 december 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws