BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Alweer botsing op berucht kruispunt Hippodroomstraat en de Ringweg R8

Alweer botsing op berucht kruispunt Hippodroomstraat en de Ringweg R8
Foto NDZ
Op het kruispunt van de Hippodroomstraat en de Ringweg R8 gebeurde zaterdagmiddag voor de tweede keer in evenveel dagen een zware botsing tussen 2 wagens. Daarbij raakte gelukkig niemand van de inzittenden gewond. Een Skoda die uit de richting van het kruispunt “Den Hert” kwam en linksaf wou om de Hippodroomstraat in te draaien, werd er in de flank gegrepen door een Ford Focus die vanuit richting Stasegem de R8 volgde in de richting van het kruispunt “Den Hert”. Door de klap ging de Skoda aan het tollen en kwam met de neus in de andere richting tot stilstand. Beide voertuigen liepen zware schade op en moesten getakeld worden. Dit ongeval is meteen het zoveelste op de verschillende kruispunten met de R8. Veel van deze ongevallen gebeuren volgens hetzelfde scenario. Wagens die links of rechts willen afslaan, moeten eerst wachten in het midden en voorrang moeten verlenen aan het aankomend verkeer. Dit leidt vaak tot verwarrende toestanden, met ongevallen tot gevolg. Op Oudejaarsavond deed zich aan de andere kant van het kruispunt al een soortgelijk ongeval voor. Een bestelwagen werd toen in de flank gegrepen door een takelwagen. Door de impact van de botsing vloog de bestelwagen eerst door een haag, om uiteindelijk tegen de garage van de woning op de hoek van het kruispunt tot stilstand te komen. Ook toen raakte gelukkig niemand van de bestuurders gewond.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 januari 2021
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws, Ongevallen