BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Het agentschap voor wegen en verkeer waarschuwt voor besneeuwde en gladde wegen

Waarschuwing voor besneeuwde en gladde wegen In het westen van Vlaanderen is het al enkele uren aan het sneeuwen. Daar wordt het preventief gestrooide zout weggespoeld, waardoor de wegen op bepaalde plaatsen ingesneeuwd raken en het gevaarlijk glad kan zijn. De sneeuwzone heeft ondertussen ook Limburg bereikt. In alle andere provincies is het aan het sneeuwen. Daar waar het sneeuwt zijn de wegdektemperaturen negatief. Dat betekent dat er kans is op gladheid en dat de sneeuw blijft liggen wanneer het eerste gestrooide zout wordt weggespoeld. Dit is nu al het geval in het westen van Vlaanderen, we verwachten dat dit de komende uren ook in de andere provincies voorkomt. Het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt weggebruikers dat ze hun rijstijl moeten aanpassen: afstand houden en een gepaste snelheid is noodzakelijk wanneer men rijdt in een sneeuwzone. De strooidiensten van het Agentschap zijn aan het uitrijden en proberen de wegen sneeuw- en ijsvrij te houden. Aangezien de sneeuwval aanhoudt is dit geen makkelijke opdracht. De komende uren verwachten we dat vanaf het westen de sneeuw tegen de avond zal overgaan in regen en dan zo Vlaanderen via het oosten zal verlaten in de loop van de nacht. Sinds gisterenavond tot nu is er 1.125 ton zout gestrooid. In totaal is deze winter al 10.275 ton zout gestrooid in Vlaanderen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 januari 2021
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws