BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Marjolijn Desmet verkozen tot jongere van 2020 in Kuurne

Foto NSK
Foto NSK
Marjolijn Desmet (20) actief bij KSA Ambroos en lid van de Kuurnse jeugdraad is verkozen tot jongere van het jaar 2020 in Kuurne.   Ze wint deze originele  award van de burgemeester van Kuurne  na een al even uniek streamshow die de naam ‘All you need is live” meekreeg en plaatsvond vanuit het gemeentehuis van Kuurne op de voorlaatste dag van het oude jaar.  Liefst 940 jongeren brachten daarbij digitaal hun stem uit, waarvan winnares Marjolijn er 432 stemmen (47 %) behaalde.  Een eervolle tweede plaats was weggelegd voor Thibaud Despriet van KSA Leiezonen.  Lore Duponselle van Chiro Kierewiet eindigde op een derde plaats.  Naast eeuwige roem en een trofee wint Marjolijn ook nog een partybox die ze na de lockdown in ontvangst zal kunnen nemen.  Marjolijn is echter een bezige bij en is momenteel druk bezig met studeren met heel wat andere studenten in de coronaproof gemaakte studiezaaal van zaal KUBOX.  “Ik was overdonderd toen ik hoorde dat ik de verkiezing gewonnen had”, reageert Marjolijn die studente ergotherapie is aan de Howest in Kortrijk, “Op het ogenblik dat de uitslag bekend raakte lag ik al onder de lakens, moe van een ganse dag studeren.  Het was een vriendin die mij telefonisch op de hoogte bracht van mijn overwinning.  Ik ben alvast blij met de erkenning maar vooral omdat het initiatief er is om jongeren te ondersteunen in deze moeilijke periode.  Ik dank alvast KSA Ambroos voor de nominatie, maar de award is eigenlijk een erkenning voor iedereen “.   Het hele opzet van jongere van 2020 kwam van burgemeester Francis Benoit, tevens bevoegd voor jeugd.  “Bedoeling van de jongere van het jaar is eerder symbolisch”, opent burgemeester Benoit, “Het Is een soort “award” naar alle jongeren want voor hen was 2020 geen gemakkelijk jaar. Als burgemeester hoor en zie ik veel. Het is voor niemand evident maar zij verliezen echt een jaar in de mooiste periode van hun leven.”   Naast deze ludieke verkiezing vond op woensdag 30 december eveneens een unieke live-stream plaats vanuit het Kuurnse gemeentehuis die de naam ‘all you need is live’ meekreeg.   Robin Verhaeghe, Jels Devlaminck en Ward Hellin van ksa Leiezonen verzorgden deze unieke livestream die op iets meer dan 100 kijkers kon rekenen.  Via deze live stream wilde het trio en het gemeentebestuur van Kuurne wat ontspanning bieden aan de jeugd in deze moeilijke tijden.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 januari 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online