BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Brandweer moet wegdek reinigen na sterke bevuiling door modder.

Reingen wegdek Houthulst
Foto: FVL
Zaterdagavond omstreeks 19u28 werd Brandweer Westhoek, post Houthulst opgeroepen voor het reinigen van het wegdek in de Merkemstraat. Een landbouwer/loonwerker had het wegdek met modder bevuild, waardoor de brandweer het wegdek moest proper spuiten. Elk jaar opnieuw zorgt de oogstperiode voor vervuilde en vaak gevaarlijke wegen. Naar aanleiding van de zware verkeersongevallen tijdens het oogstseizoen van het jaar 2000, waarbij 3 dodelijke slachtoffers vielen, werd in 2001 de campagne

“Modder op de weg” uitgewerkt.

De doelstelling van deze campagne is de landbouwwegen tijdens de oogstperiode veilig te houden. Pijlers hierbij zijn het ter beschikking stellen van aangepaste signalisatie van de landbouwers om de weggebruikers te waarschuwen indien de wegen bevuild zijn en het maken van duidelijke afspraken tussen de landbouwers, gemeente en politie. Deze campagne is gestoeld op een gedeelde verantwoordelijkheid: de landbouwers zorgen voor een effectieve en veilige manier voor het reinigen van de beslijkte wegen en het aanduiden van mogelijk gevaar en de weggebruikers matigen hun snelheid en passen hun rijgedrag aan. Jammer genoeg zijn er nog steeds landbouwers of loonwerkers die geen gevolg geven aan deze campagne .

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 januari 2021
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws
Geluwe zag kalkoenen vliegen

Geluwe zag kalkoenen vliegen

GELUWE – Gisterennamiddag haalde een Nederlandse vrachtwagen in de Kampstraat een lading kalkoenen op, maar tijdens het nemen van een scherpe bocht, ging één en