BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Stach Vanhaecht verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van Kuurne

Kinderburgemeester Kuurne 2021 Stach Vanhaecht  is de nieuwe kinderburgemeester van Kuurne.  Met een half jaar vertraging legde Stach op donderdag 28 januari om negen uur zijn eed af.  Het is reeds een jarenlange traditie in Kuurne dat elk jaar een nieuw kindergemeenteraad wordt verkozen.  Vorige jaar lag dit echter iets moeilijker door Corona.  In het najaar 2020 kreeg burgemeester Francis Benoit de vraag van Ayala Colasse uit de Centrumschool of er toch ondanks de omstandigheden een kindergemeenteraad kon verkozen worden.   “Vele kinderen van het zesde leerjaar kijken jaarlijks uit naar de verkiezing en deelname aan de kindergemeenteraad”, vertelt burgemeester Francis Benoit, “We mogen hun enige mogelijkheid tot participatie niet in de weg staan. Ze beleven net als iedereen een moeilijke periode, ik wou hen dit mooie moment zeker niet afnemen.”  Samen met Robbe Bleuzé (voorzitter Kindergemeenteraad) en Jonathan Breughe (vrijetijdsdienst) werd op zoek gegaan naar een oplossing voor een corona-veilige kindergemeenteraad. Door de strengere maatregelen in het najaar werd alles verschoven naar januari 2021. De afgelopen week brachten alle leerlingen die school lopen in Kuurne en in het zesde leerjaar zitten hun stem uit op de kandidaten van vijf verschillende basisscholen in Kuurne. Uitzonderlijk is er dit jaar geen vertegenwoordiging uit de school “Wijzer”, daar ze dit schooljaar geen kinderen hebben in de zesde klas.   Aansluitend daarop werden alle stemmen geteld en werd er een digitaal overleg georganiseerd met de 18 kindergemeenteraadsleden om te beslissen wie Jade Tytgat zou gaan opvolgen als nieuwe kinderburgemeester. Na drie spannende stemrondes werd Stach Vanhaecht, VBS St. Michiel, aangeduid tot kinderburgemeester waarna hij op donderdag 28 januari dan de eed aflegde bij burgemeester Francis Benoit in het gemeentehuis te Kuurne.   Een grote verkiezingsshow en voorstelling aan het grote publiek zoals we deze voorgaande edities kenden zat er in deze tijden niet in. De 5 kinderschepenen en 12 kindergemeenteraadsleden zullen deze week een bezoekje ontvangen van hun meter/peter schepen of raadslid. Tijdens deze ontmoeting zullen ze op een corona-veilige manier de eed afleggen en het officiële lint ontvangen.   SAMENSTELLING KINDERGEMEENTERAAD SCHOOJAAR 20 – 21 Kinderburgemeester – Stach Vanhaecht (VBS St. Michiel) Eerste kinderschepen – Silke Schedin (VBS St. Pieter) Tweede kinderschepen – Tibe Detienne (Centrumschool) Derde kinderschepen – Yana Verschueren (GO De boomgaard) Vierde kinderschepen – Thomas Defeau (Pienter) Vijfde kinderschepen – Ayala Colasse (Centrumschool)   Kindergemeenteraadsleden : Niene Bruneel (Pienter), Nikey Parmentier (Pienter), Marith Brassaert (VBS ST Michiel), Amélie Foulon (VBS St Michiel), Sara Lamdjad (VBS St Michiel), Staf Sabbe (VBS St Michiel),Iham Abdelhafid (GO de Boomgaard), Rens Messelier (Centrumschool), Maurice Quequin (Centrumschool), Jan Vandoorne (Centrumschool), Elize Deweerdt (VBS St Pieter) en Fauve Vlaeminck (VBS St Pieter)

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 januari 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

KUURNE/HARELBEKE – Op zaterdag 13 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met het affrezen en heraanleggen van de toplaag

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen