BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws

Ambiance is dit jaar grote afwezige op Kuurne – Brussel – Kuurne

Foto NSK
Foto NSK
De sfeer deze morgen, net voor het vertrek van Kuurne-Brussel-Kuurne, kon vergeleken worden met een verjaardagstaart waarvan de garnituur ontbrak.  Meteen een schril contrast met hoe het er de andere jaren aan toe gaat.  Geen enthousiaste wielerfans ditmaal in dikke rijen die staan te drummen bij de voorstelling van de renners in de hoop een handtekening of foto te kunnen bemachtigen van hun favoriet.  In plaats daarvan een lege start- en aankomstzone, net als een lege parking van zaal Kubox waar anders de voorstelling doorgaat.  Toch waren er enkele gelukkigen langs het parcours terug te vinden die een beperkte glimp van het wielercircus konden aanschouwen.
Foto NSK
Foto NSK
Jelle Janssens en Eva Bertel waren zelfs deze morgen heel vroeg opgestaan om de voorruit van hun woning te voorzien van een tekening.  “Anders bruist onze straat tijdens Kuurne – Brussel – Kuurne van de wielerfans, volgwagens en renners”, vertelt Jelle, “Ditmaal is deze gezellige drukte helaas ver weg.  We hopen alvast volgend jaar opnieuw een normale editie van Kuurne-Brussel-Kuurne te kunnen ervaren.  Noodgedwongen zullen we dit jaar de eindkilometers van de wedstrijd op TV moeten volgen.”
Foto NSK
Foto NSK
Ook Kim Lambrecht is langs het parcours woonachtig op slechts enkele honderden meters van de aankomststreep.  “Samen met mijn twee dochters Liene en Nore heb ik plaats genomen op de oprit van mijn woning.”, vertelt Kim, “Stiekem had ik gehoopt deze morgen om veel renners te zien, maar op enkele volgauto’s en – motors na, blijft het hier ontzettend kalm op het stuk van de Brugsesteenweg waar ik woonachtig ben.  Gelukkig is ook de aankomst hier voorzien, zodat ik deze namiddag ongetwijfeld meer succes zal hebben (lacht).  Eigenlijk mis ik een beetje de sfeer die rondom deze wedstrijd andere jaren hangt, ik hoop alvast volgend jaar opnieuw een normale editie te kunnen meemaken van Kuurne-Brussel-Kuurne.”
Foto NSK
Foto NSK
Ook Maarten Vandewalle die slechts op een boogscheut van de aankomstlijn woonachtig is, is één van de bevoorrechte bewoners van de Brugsesteenweg en uiteraard present die de 73 ste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne van dichtbij zullen kunnen aanschouwen. “Anders nodig ik altijd vrienden uit om samen met mijn gezin het spannende slot van Kuurne-Brussel-Kuurne vanop mijn oprit mee te maken”, vertelt Maarten, “Ditmaal zal ik samen met mijn dochter Flavie en mijn echtgenote moeten toekijken vanop mijn oprit wie als eerste over de aankomstlijn komt van Kuurne-Brussel-Kuurne.   Ik zal alvast de sfeer heel hard missen die ik elk jaar opnieuw kan ervaren tijdens deze Kuurnse hoogdag van de wielersport. Hopelijk volgend jaar beter!”  Ook langs het parcours zelf was de opkomst van het publiek heel beperkt.  Toch daagden hier en daar wat kleine groepjes wielertoeristen op die langs de weg die er alles aan deden om een glimp op te vangen van de voorbijkomende renners.  
Foto NSK
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 februari 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws