BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Gelegenheidsradio moet Kuurnenaren warm maken in de aanloop naar wielerhoogdag

7 KUUR Radio On Tour 2 BR1 Op zondag 21 februari van 09.00 tot 13.00 uur krijgt Kuurne opnieuw enkele uren zijn eigen radiostation.    Naast de Kuurnse Top 30 zal er die dag ook ruimte zijn voor diverse reportages.  In een laatste rechte lijn naar de wielerklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne zal het alvast genieten worden van een live radioprogramma gepresenteerd door onder meer Kuurnenaar Herbert Verhaeghe.   Ook burgemeester Francis Benoit, voormalig Radio 1 – medewerker, kruipt eveneens mee achter de micro.    “Een week voor de koers hoor je de favoriete platen van de Kuurnenaren”, vertelt burgemeester Francis Benoit (CD&V). “Op deze manier willen we the sound of silence doorprikken en doen  wat ons verbindt Kuurne en muziek.  Het programma wordt doorspekt met interviews over Kuurne, de koers en muziek en zal live te volgen zijn via een digitale stream en link.  We voorzien tevens ook een Top 30 van de Kuurnse inwoner, gezien deze tot 17 februari hun favoriete platen konden kenbaar maken.  Meer dan 500 inwoners stuurden daarbij hun favoriete lijstje in.  Gezien Kuurne een perfecte mix bevat van verschillende culturen en leeftijden ben ik zelf reeds benieuwd welk resultaat dit zal opleveren in onze muzieklijst. Bovendien kunnen de mensen ook persoonlijk deelnemen of via hun vereniging.  De indieners worden dan corona-proof uitgenodigd om live hun keuze te duiden of leuke anekdote te vertellen bij hun gekozen nummer.”  Deze gelegenheids radio ochtendshow wordt georganiseerd in samenwerking met Radio On Tour, die met een mobiele radiostudio naar Kuurne komt.   Om samenscholingen tegen te gaan wordt bewust de locatie waar deze mobile radiostudio zal opgesteld staan geheim gehouden.  Sinds donderdag zijn de radiomakers van start gegaan om hun 4-uur durende radioshow samen te stellen.  Naast muziek staan er ook een 12-tal babbels gepland met bekende en minder bekende Kuurnse inwoners.   Het radio programma is komende zondagochtend 21 februari vanaf 09.00 tot 13.00 uur te beluisteren via  www.radio-on-tour.com/Kuurne-Top-30.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 februari 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online