BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Publiek niet welkom op Kuurnse wielerhoogdag

NSK
NSK
De smakelijke affiche waarmee de organisatie achter Kuurne-Brussel-Kuurne dit jaar uitpakt doet ongetwijfeld heel wat wielerfans watertanden en smachten naar de gekende Koerssfeer die Kuurne-Brussel-Kuurne elk jaar met zich meebrengt.  Kuurne-Brussel-Kuurne van dichtbij meemaken zit er echter dit jaar niet in gezien zowel de start- als aankomstplaats die in de Brugsesteenweg zijn gelegen publiekvrij worden gehouden. De ambiance zoals we deze elk jaar kennen net voor de start van Kuurne-Brussel- Kuurne zal er ditmaal niet bij zijn, gezien er geen voorstelling van de deelnemende renners voorzien is op de parking van de paardenrenbaan. De organisatie achter het wielerevenement roept dan ook alle wielerfans op thuis te blijven en te genieten bij een lekkere aperitief voor TV van de voorstelling die plaats zal vinden in een publiekvrije zone.  “Vanaf 10.45 uur zal WTV een live KBK-special verzorgen waarbij een praatpanel voorbeschouwingen zal geven afgewisseld met sfeerbeelden”, vertelt Filiep Verhelst, “Om het in de namiddag aangenaam te maken tijdens de live uitzending op Sportza pakken drie Kuurnse bakkers dit jaar uit met een Kuurne-Brussel-Kuurne taart.  Deze zal te koop worden aangeboden bij bakkerij Lietaert, Tompoes en Markey – Decroos. De afgelopen maanden dienden we onze creativiteit diverse malen aan te spreken.  De routine en ervaring die we hebben van voorgaande edities werd echter ditmaal helemaal verbroken.  We dienden immers voor de organisatie van ons sportief evenement onder meer rekening te houden met zowel de federale-, gewestelijke- als provinciale corona maatregelen.  Geen gemakkelijke opgave gezien deze de afgelopen maanden geregeld wijzigden tijdens onze voorbereidingen.”  Om alles coronaproof te laten verlopen riepen de organisatoren van Kuurne –Brussel-Kuurne een covid team in het leven onder leiding van Sabine Demol.  Dit team moet ervoor zorgen dat alle corona voorschriften worden nageleefd de dag van de wedstrijd.  “We zullen er streng op toe zien dat alles in maximale veiligheid kan verlopen voor en na de wedstrijd”, valt Sabine Demol in, “Het weren van publiek in de start- als  aankomstzone is daarbij een van onze grootste prioriteiten zodat ploegbubbels niet worden verbroken voor of na de wedstrijd.  Er komen eveneens fietslijnen op de grond waartussen de renners zich kunnen verplaatsen.” Ook financieel was het dit jaar een ganse opgave voor de organisatie om alles rond te krijgen gezien alle creativiteit uit de kast diende gehaald te worden om vaste sponsors toch over de streep te trekken.  “Gezien dit jaar geen VIP arrangementen konden verkocht worden, dienden we ook hier alternatieven te bedenken”, weet Peter Debaveye, “Zo kunnen sponsors extra in de kijker komen via WTV, maar krijgen ze eveneens de kans om extra spandoeken op te hangen in de vertrek- en aankomstzone. Daarnaast werden in samenwerking met Van Wonterghem Catering ook diverse formules uitgewerkt die gaan van een foodbox tot een heuse brunchbox, gezien dit jaar de VIP- tent de grote afwezige zal zijn. Het parcours is op drie kleine aanpassingen na hetzelfde gebleven als vorig jaar en bedraagt 197 kilometer.  De Eikenmolen werd geschrapt op vraag van enkele ploegleiders en in het begin van de wedstrijd  werd de Tiegemberg toegevoegd.  Nog een nieuwkomer is de Boembeek gelegen in de Zwalmstreek.  Eveneens nieuw is het veiligheidsboek die zijn intrede doet.  Een handig instrument voor volgers van de wedstrijd waarin alle gevaarlijke punten zeer nauwkeurig worden uitgelicht.  Meteen een primeur voor onze wielerwedstrijd gezien binnenkort de UCI dergelijk veiligheidsboek zal verplichten.  Het idee van dergelijk boek ontstond na enkele zware wielerongevallen die zich de afgelopen jaren voordeden tijdens wielerwedstrijden.  Dergelijk boek zou dit alvast drastisch moeten gaan verminderen.”  Kuurne – Brussel- Kuurne wordt verreden op zondag 28 februari aanstaande. Om alles veilig te laten verlopen worden aan de start- en aankomstplaats van de wedstrijd 50 extra stuwarts ingezet.  Op het parcours zelf moeten een 1000-tal seingevers alles in goede banen leiden.  In totaal 25 ploegen, waaronder 17 WorldTour-ploegen, komen aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne.  Het is dan ook uitkijken welk een prestatie toppers als Van der Poel, Stuyven, Asgreen, Lampaert, Van Avermaet, Combrelli, Degenkolb , Kristoff, Demare, Naessen en vele anderen vandaag zullen neerzetten tijdens deze Kuurnse wielerhoogdag.  Meer info www.kuurne-brussel-kuurne.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 februari 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online