BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Dodehoekongeval met fietser op kruispunt R8 – Heirweg Kuurne

Dodehoekongeval met fietser op kruispunt R8 - Heirweg Kuurne
Foto: FVL
Woensdag namiddag werd een fietser gegrepen door een vrachtwagen op het kruispunt R8 – Heirweg in Kuurne. Het gaat om een dodehoekongeval. De fietser was met zijn elektrische fiets onderweg vanuit Kuurne naar Kortrijk en wou de R8 oversteken. Een vrachtwagen die vanuit de Heirweg de R8 rechts opdraaide in de richting van de A19, had de fietser niet opgemerkt en nam hem mee in zijn draaibeweging. De fietser kwam na de aanrijding ten val, maar bleef bij bewustzijn. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. In het verleden waren er reeds meerdere ongevallen met fietsers op de kruispunten met de R8. In 2019 werd het kruispunt R8 – Brugsesteenweg aangepast om de veiligheid van fietsers te verhogen.
Dodehoekongeval met fietser op kruispunt R8 - Heirweg Kuurne
Foto: FVL

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 maart 2021
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws, Ongevallen