BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Familiebrouwerij promoot eigen artisanale brouwsels in Craft Beer Shop Kuurne

Foto NSK
Foto NSK
Wie een voorliefde heeft voor exclusieve artisanale bieren kan voortaan terecht in de Craft Beer Shop Kuurne gelegen aan de Sint-Michielsweg 26.  Na 32 jaar een eigen naaiboetiek te hebben gehad besloot Ann Verfaillie de wegen van haar man te gaan volgen .  De brouwkunsten van haar echtgenoot spraken haar immers zo aan dat ze zelfs besloot haar naaiboetiek op te geven en deze om te vormen tot een plaats waar ze de bieren die haar man brouwt kan promoten en verkopen.  “Sinds de dag dat ik Dirk leerde kennen is hij gepassioneerd door bier”, opent Ann Verfaillie de babbel, “Zijn interesse in het hemelse gerstenat gaat zeker terug tot in het jaar 1987.  In 2015 kwam Dirk vervolgens met het idee op de proppen om kleinschalig bier te brouwen in onze garage, maar al snel groeide zijn honger in meer en ging hij een jaar later van start met zijn eigen brouwerij waarin hij jaarlijks 200 hectoliters bier brouwde.  Ondertussen dreef hij de capaciteit van zijn brouwerij verder op wat resulteerde in een gamma van 13 standard bieren, aangevuld met een serie speciale bieren.”  De bieren aangeboden in de Craft Beer Shop Kuurne zijn stuk voor stuk allemaal gebrouwen door brouwerij De Meester, aangevuld met een gamma exclusieve Braziliaanse bieren.  “Sinds de opening van de Craft Beer Shop Kuurne merk ik alvast dat heel wat mensen reeds de weg naar ons vonden”, gaat Ann verder, “Onze bezoekers komen niet enkel uit Kuurne, maar ook van ver daarbuiten.  De coronaregels laten ons echter momenteel niet toe om ook degustaties te organiseren in de shop, maar het is alvast wel de bedoeling eens ons dit wordt toegestaan dat wij ook deze zullen voorzien voor onze bezoekers.”  De Craft Beer Shop Kuurne is geopend op donderdag en vrijdag vanaf 15 tot 18.30 uur en op zaterdag doorlopend.  Meer info is terug te vinden via www.brouwerij-demeester.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 maart 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online