BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Fotograaf Steve McCurry exclusief in Antwerpen

SteveMcCurry Steve McCurry, de fotograaf van ‘Afghan Girl’, het meest iconisch fotografisch portret, komt naar Antwerpen voor de grootste en meest complete retrospectieve uit zijn 40 jarige carrière. Ruim 200 foto’s op groot formaat tonen je de wereld door de lens van de Amerikaanse fotograaf. Je kan er zijn bekendste foto’s bewonderen, maar ook recent werk en zelfs nooit eerder vertoonde foto’s.   Steve McCurry is een van de meest iconische figuren in de hedendaagse fotografie. McCurry, geboren op 23 april 1950 in Philadelphia in de VS, studeerde cinematografie en ging na zijn studies meteen aan de slag bij een lokale krant. Amper twee jaar later maakte hij een eerste reis naar India. Het land laat een diepe indruk op hem achter en was de start van één van zijn vele reizen door het hele subcontinent. Hij legde van bij de start al zijn reizen vast met de camera. In zijn 40-jarige carrière heeft de fotograaf onvergetelijke beelden gemaakt op de zeven continenten. Zijn oeuvre omvat unieke foto’s van oude tradities en vaak ook verdwijnende culturen. Maar ook de hedendaagse cultuur en conflicten komen aan bod. Zijn meest beroemde foto is de foto van het Afghaanse meisje, ‘The Afghan Girl’. Een foto van een Afghaanse vluchtelinge die hij in 1984 maakte voor het magazine The National Geographic. Voor dat portret en vele andere foto’s ontving Steve McCurry enkele van de meest prestigieuze prijzen in de branche, waaronder de Robert Capa Gold Medal, de National Press Photographers Award en maar liefst vier keer de World Press Photo Award. Recent kende de Royal Photographic Society in Londen hem de Centenary Medal for Lifetime Achievement toe en in 2019 werd hij opgenomen in de International Photography Hall of Fame. Vanaf vrijdag 12/05 kan je maar liefst 200 van zijn mooiste werken bewonderen in de Waagnatie Expo & Events in het kader van de expo ‘The World of Steve McCurry’. De expo neemt je mee op reis van Afghanistan tot Indië, van Zuid-Oost Azië tot Afrika, van Cuba tot de Verenigde Staten, van Brazilië tot Italië. Je maakt de onvergetelijke trip aan de hand van zijn uitgebreid en fascinerend œuvre aan beelden, waarin het menselijk aspect altijd de hoofdrol speelt. Bijzonder aan de expo is dat Steve McCurry je zelf rondleidt door middel van een audiogids. Op die manier hoor je zijn persoonlijk verhaal bij de foto’s. Praktisch:   ‘THE WORLD OF STEVE McCURRY’ Vanaf vrijdag 12/05 in Waagnatie Expo & Events – Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen Alle info en tickets op: stevemccurryexpo.com   Openingsuren*: Elke dag tijdens schoolvakanties en op feestdagen van 10u tot 18u (laatste toegang om 17u) Gesloten op dinsdag buiten de schoolvakanties * Duur van het bezoek : 1 uur – laatste toegang 1 uur voor sluitingstijd.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 maart 2021
Geschreven door
Steven
Evenementen, Nieuws