BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

On it : van geen idee tot succesvolle ondernemer (Eline Goethals)

Eline Goethals! Iedereen die wil ondernemen, kan ondernemen. Dat is het credo van Eline Goethals, auteur van het recent verschenen boek On It. Met haar boek wil ze ondernemerschap tastbaar en haalbaar maken voor die mensen die daar traditioneel minder aan toekomen, met name een divers, jong en vrouwelijk publiek. Tot op vandaag zijn de drempels voor vrouwelijke ondernemers reëel en de cijfers weinig bemoedigend. Zo weten we dat een onderneming die een vrouw start helaas vaak minder groei- en winstpotentieel kent, dan een onderneming gestart door een man. Vrouwen zijn meer risico-avers dan mannen. Ze kiezen minder vaak voor ‘originele’ concepten en kiezen eerder voor ondernemingen die reeds ‘bewezen’ zijn. We weten ook dat vrouwen vaker een zaak starten met een minder afgelijnd  businessidee dan mannen. Dat is rechtstreeks gelinkt aan een hoger falingspercentage voor vrouwelijke ondernemingen. Het goede nieuws: vrouwen die wél starten met een duidelijk businessidee en plan, doen het vaak zelfs beter dan ondernemingen gestart door mannen. Net daar wil Eline Goethals op inspelen. Enerzijds met haar boek On it, anderzijds door een bootcamp in samenwerking met Alfavrouwen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 maart 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving