BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Woning onbewoonbaar na brand in Zwevegem, bewoonster en dochter ongedeerd

Woning onbewoonbaar na brand in Zwevegem, bewoonster en dochter ongedeerd
Foto: NDZ
De Roemeense bewoonster (40) en haar 7-jarige dochter waren thuis op het ogenblik van de brand en konden zich tijdig uit de voeten maken. “We snelden ter plaatse met een normale uitruk voor woningbrand en werden geconfronteerd met een intense vuurhaard in een soort bijkeuken aan de achterkant van de woning. We kregen de brand snel onder controle, maar die had intussen aanzienlijke schade aangericht. Zo goed als de volledige elektriciteitskast is weggebrand, terwijl er ook elders in de woning heel wat rook- en roetschade is. Een ploeg van Fluvius komt nog ter plaatse om de elektriciteit af te sluiten. Hoe de brand precies ontstond, is momenteel niet duidelijk. Een brandanalist van Fluvia komt daarom ter plaatse om de oorzaak van de brand te achterhalen”, klinkt het bij brandweerofficier Luc Vancauwenberghe. De poes van het gezin kon door de brandweer uit de woning gered worden en kwam er met de schrik vanaf. Als gevolg van de brand is er in de woning geen elektriciteit meer, waardoor deze tijdelijk onbewoonbaar is. De dienst slachtofferbejegening van de politiezone Mira kwam ter plaatse en zocht een tijdelijk onderkomen voor de vrouw en haar dochter. Later op de avond werd duidelijk dat de oorzaak van de brand accidenteel is.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 maart 2021
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Brandweer en Politie, Nieuws
Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen