BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

60ste stickeractie van Rode Kruis-Vlaanderen gaat van start

Rode Kruis (Foto : Rode Kruis-Vlaanderen) De stickerverkoop van Rode Kruis-Vlaanderen gaat vandaag van start. Van 22 april tot en met 6 mei 2021 zullen de stickers te koop zijn in heel Vlaanderen en kunnen Vlamingen hun Rode Kruisafdeling steunen. Een duwtje in de rug dat – na een jaar alles geven – éxtra welkom is. Door de geldende coronamaatregelen zal de vertrouwde actie iets anders lopen dan normaal. Zo zullen vrijwilligers niet te vinden zijn op kruispunten maar vatten ze post aan vaste standplaatsen in openlucht en wordt online verkoop extra aangemoedigd. Nieuw dit jaar: je kan de sticker ook kopen bij Delhaize en lokale handelaars. Het coronavirus zette het land op pauze: winkels sloten, verplaatsingen werden beperkt tot het minimum en thuiswerken werd de norm. Maar niet voor het Rode Kruis. Er werd het voorbije jaar massaal beroep gedaan op Rode Kruisvrijwilligers voor ondersteuning: hulp in woonzorgcentra, bemannen van triageposten, vervoer van coronapatiënten, afnemen van sneltesten in het onderwijs, opzetten van testdorpen, bedeling van mondmaskers… “Al meer dan een jaar geven vrijwilligers het beste van zichzelf in deze ongewone tijden. Rode Kruisvrijwilligers staan paraat om te helpen waar ze kunnen. Nu is het tijd om hen iets terug te geven. Een sticker van  5 euro lijkt misschien banaal maar de hulp die ze er achteraf mee bieden is veel meer dan dat”, zegt Nena Testelmans, woordvoerder van Rode Kruis-Vlaanderen. Alternatieve verkoopkanalen Al 60 jaar lang trekken Rode Kruisvrijwilligers eind april de straat op om stickers te verkopen. Een fondsenwervingsactie die uitgroeide tot een begrip in Vlaanderen. Om de stickerverkoop op een veilige manier te organiseren, zullen vrijwilligers dit jaar niet te vinden zijn op kruispunten. In plaats daarvan vatten ze post aan vaste standplaatsen in openlucht zoals op markten, parkings, gemeentepleinen… Daarnaast zal de sticker voor het eerst te koop zijn bij Delhaize en steunen ook verschillende lokale handelaars hun lokale afdeling door als verkooppunt op te treden. Liever steunen vanuit je luie zetel? Dat kan! De sticker kan ook online aangekocht worden via www.koopdesticker.be. Je kiest zelf welke afdeling je online steunt. Steun de vrijwilligers in jouw buurt De opbrengst van de stickeractie gaat integraal naar de lokale Rode Kruisafdeling in jouw buurt. Hiermee investeren de vrijwilligers in ambulances, interventiekledij, materiaal voor eerstehulpopleidingen… Alle kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor Rode Kruisvrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden. Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro!   De sticker van Rode Kruis-Vlaanderen is van 22 april tot en met 6 mei te koop voor 5 euro. De opbrengst gaat integraal naar de Rode Kruisafdeling in jouw buurt.   De stickeractie werd mede mogelijk gemaakt door volgende partners: Studio 100, SBS Belgium, Delhaize, Dovy keukens, Samsung, Bobbejaanland, CenterParcs, Bike Republic en Nationale Loterij.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 april 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving

Lokale steunactie start in Waregem

Eerstdaags gaat de Lokale Steunactie van Rode Kruis-Waregem-Anzegem van start: een campagne waarbij de organisatie steun vraagt bij de inwoners van Waregem, om te kunnen