BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving

Gemeente Kuurne verwent kinderen met diverse speelse- en sportieve activiteiten tijdens 12 de buitenspeeldag

Buitenspeeldag Kuurne 2 De gemeente Kuurne heeft afgelopen woensdag kosten nog moeite gespaard om het naar de zin te maken van de jongste bewoners op hun grondgebied tijdens hun twaalfde deelname aan de buitenspeeldag.  Gezien ook dit jaar het evenement niet kon plaatsvinden op een centrale plaats, wilde de gemeente toch iets betekenen voor de Kuurnse kinderen en jongeren. Om dit waar te maken werden op diverse plaatsen in Kuurne speelse en sportieve activiteiten georganiseerd.  Dit was onder meer het geval in Sente, op Sint-Pieter en Sint-Michiel.   “Via die manier brengen we geen mensen samen, maar maken we de openbare ruimte kindvriendelijker en speelser”, vertelt burgemeester Francis Benoit, “Kinderen kunnen dus in de eigen buurt blijven of een andere plek gaan verkennen.  Sommige activiteiten zijn enkel voorbehouden voor de Buitenspeeldag, andere dingen kan men gewoon het hele jaar blijven doen.  Bij de activiteiten is echter geen begeleiding voorzien. Iedereen gaat op eigen houtje op verkenning” Buitenspeeldag Kuurne 1 De blikvangers waar de gemeente dit jaar mee uitpakte waren onder meer drie hinkelpaden die werden aangelegd op drie verschillende plaatsen.  Daarbij werd bij de aanleg ervan heel creatief en origineel tewerk gegaan, waarmee de gemeente Kuurne ineens 285 meter hinkelpad op zijn grondgebied kreeg, die permanent aanwezig zal blijven.  Een andere gesmaakte blikvanger waren zes nieuwe slacklines die verspreid werden over bekende en minder bekende plekken in Kuurne en die de hele zomer zullen blijven hangen. Voor voetballiefhebbers waren er dan weer vier nieuwe voetbaldoelen zodat er op ’t Stik in de Seizoenwijk en in de Leiehoek opnieuw gesjot kan worden.  Een andere activiteit was een cluedospel die vanaf de Buitenspeeldag start voor een week. Het spel is verspreid over vier verschillende buurten en wie zich eraan waagt kan ook nog speelse prijzen ermee winnen. Daarnaast werd ook nog tijdens de Buitenspeeldag gezorgd voor een fietsparcours ter hoogte van het sportpark en was er een promocampagne voor het maken van happy stones, een nieuwe rage, waarbij stenen versierd en verstopt worden.   “Met de Buitenspeeldag willen we Kuurne duidelijk maken dat kinderen en jongeren het hele jaar door welkom zijn in de openbare ruimte om er te spelen en ravotten! Eigenlijk is het in Kuurne het hele jaar door Buitenspeeldag.”, aldus burgemeester Francis Benoit , bevoegd voor jeugd en schepen van sport Jan Deprez. Buitenspeeldag Kuurne 3

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 april 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws, Samenleving
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online