BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Jonge boeren vragen aandacht voor hun toekomst

Jonge boeren vragen aandacht voor hun toekomst
Foto: FVL

Tractorenestafette eindigt bij minister van Landbouw Crevits

Al sinds dinsdag 13 april trekken de leden van Groene Kring, de grootste vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, met een colonne tractoren dwars door Vlaanderen. Ze vragen daarmee aandacht voor hun toekomst, die steeds verder onder druk komt te staan. Op zaterdag eindigt de tractorenestafette symbolisch in Torhout, de gemeente van minister van Landbouw Hilde Crevits. De toekomst van de jonge boeren komt steeds verder onder druk te staan. De vergunningsverlening ligt quasi volledig stil en zo wordt het ondernemerschap van jonge boeren beperkt. Bovendien dreigt het stikstofdossier een grote impact te hebben op de mogelijkheid om een landbouwbedrijf uit te baten. Daarnaast zet het steeds veranderende beleid de rechtszekerheid van boeren op de helling. Daar komt nog bij dat de toegang tot grond steeds schaarser wordt, waardoor jongeren geen ruimte hebben om te boeren. Dit alles dreigt er voor te zorgen dat jonge boeren en hun familiebedrijven niet meer verder kunnen. Om de burger en de regering duidelijk te maken dat jonge boeren net van heel groot belang zijn voor de toekomst van het voedsel en het landschap in ons land, vond tussen 13 en 17 april een tractorenestafette plaats. Elke dag rtrok de colonne door een andere Vlaamse provincie. Op zaterdag 17 april eindigde de estafette in het West-Vlaamse Torhout. Daar kwam symbolisch één tractor met een aangeklede kar bij minister van Landbouw Hilde Crevits toe en zo ook aan de regering een duidelijk signaal geven: jonge boeren zijn belangrijk voor ieders toekomst. “Al de hele week reden mijn collega’s door Vlaanderen. In West-Vlaanderen sluiten we de tractorenestafette af bij minister Crevits. De boodschap dat jonge boeren belangrijk zijn voor de toekomst van elke Vlaming, hebben we de voorbije dagen duidelijk gebracht. Nu is het belangrijk dat de regering rekening houdt met onze boodschap”, zegt Celine Brutsaert, provinciaal voorzitter voor West-Vlaanderen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 april 2021
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws