BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Wallonië en de Ardennen : 365 ongewone plekken

Wallonie Kristien Hansebout is verzot op Wallonië en de Ardennen. Voor haar nieuwste boek ging ze op zoek naar buitengewone plekken in Wallonië. Het werden er uiteindelijk 365, een voor elke dag van het jaar dus. Een ‘buitengewone plek’ is niet persé spectaculair zijn maar wel authentiek en origineel. Zo’n plek waarvan je je afvraagt: ‘Bestaat dit nog anno 2021?’.   Kristien stippelde parcours uit die de meest bijzondere plekjes met elkaar verbinden. Tijdens de zomer en herfst van 2020 ging ze op pad. Het eindresultaat is een toolbox met 22 originele fietstochten, 32 wandeltips en 10 auto- of motortochten, verspreid over alle provincies van Wallonië. Een rijk geïllustreerd belevingsboek, waarin de lezer kan grasduinen. Afhankelijk van zijn interesse kan hij zelf zijn ideale parcours samenstellen. Geschiedenisliefhebbers stappen in de voetsporen van archeologen of gaan op zoek naar de restanten van oude mijnsites in de Borinage. Cultuurfanaten komen aan hun trekken in een van minder bekende maar prachtige musea. Fijnproevers kunnen na een bezoek aan een wijnkasteel of artisanale brouwerij lekker eten in een bijzonder restaurant. En dan zijn er nog de logementen: een gerenoveerde elektriciteitstoren, een sphair aan het water, een dom’up in de schaduw van een kasteel of een spartaanse nacht in een troepenkamer van het fort van Lantin. Voor elk wat wils!   De buitengewone plekjes worden per route weergegeven op handige kaarten. Met de QR-code kunnen de GPX-tracks gemakkelijk gedownload worden. Christophe Deborsu, journalist en BW (Bekende Waal), schreef het voorwoord. Een extra ondersteuning zijn de filmpjes die de auteur onderweg opnam. Zo snuif je al een beetje de sfeer op van de tocht die je zal ondernemen. Je vindt ze op het youtube-kanaal van Kristien Hansebout. Het boek is vanaf 23 april beschikbaar in de lokale boekhandel.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 april 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving