BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Nieuwe doorsteek geopend naar Vlaspark

Kuur Vlasplark 2 Sinds vrijdagnamiddag heeft het Vlaspark er een nieuwe ingang bij.  Het was kinderschepen van toerisme Thomas Defeau die samen met burgemeester Francis Benoit en schepen van Openbare Ruimte en Vergroening Ann Messelier de nieuwe doorsteek naar het Vlaspark plechtig mocht inhuldigen. Ook Dorian Verbrugghe van de technische dienst en Niko Maertens van de Kuurnse hondenschool waren aanwezig.  De nieuwe toegangsweg is gelegen in de Luitenant Generaal Gerardstraat tussen het recyclagepark en de Kuurnse hondenschool.  “In samenwerking met de Kuurnse hondenschool hebben we een nieuwe mooie doorsteek gerealiseerd die voor rechtstreekse toegang zorgt tot het Vlaspark”, vertelt burgemeester Francis Benoit, “Hierdoor dienen bezoekers niet langer meer parking Damier te dwarsen. Coronatijd heeft onze gemeente op de wandelkaart gezet. Mensen genoten van groen dichtbij. Bovendien biedt het ook voor de campers op parking Damier een meerwaarde. Deze twee camperplekken zijn trouwens een groot succes en zijn quasi permanent bezet. ”  Ook Schepen van Openbare Ruimte en vergroening Ann Messelier is heel tevreden met deze nieuwe toegangsdoorsteek: “Dergelijke groene doorsteken tot onze parken zijn een belangrijke troef in onze sterk verstedelijkte gemeente. Deze groene vingers doorheen Kuurne werpen een mooie blik op onze verborgen parels. Masterplan Kuurne 2035 heeft deze ambitie ook nog op andere plaatsen.”  Ook ter hoogte van het jaagpad meer bepaald de kant van de fitness wordt aangepast naar voetgangers en fietsers toe. “Via kleine ingrepen wensen we deze gescheiden te houden.”, gaat Francis Benoit verder, “Samen met de Vlaamse waterweg bekijken we bij de toekomstige verbreding van de Leie naar een fietsvriendelijke omgeving.”  Ook de omheining van de groenzone ter hoogte van parking Vlaskouter werd deze week verwijderd. De gemeente verwierf in september vorig jaar deze terreinen van het gemeenschapsonderwijs GO.   Twee gloednieuwe picknickbanken moeten alvast voor een bijkomende groene hotspot zorgen nabij het centrum van Kuurne. Kuur Vlasplark 1

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 mei 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online