BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Silagewagen met hooi vat vuur na lekke band

Silagewagen met hooi vat vuur na lekke band
Foto: FVL
Zaterdagavond omstreeks 23.24u vatte een silagewagen volgeladen met hooi in de Steenstraat te Ieper vuur, vermoedelijk nadat de silagewagen een lekke band kreeg en zo een tijdje bleef verder rijden waardoor mogelijks vonken ontstonden of chassis te warm kreeg en het hooi vuur vatte. De landbouwer kon net op tijd de tractor loskoppelen van de silagewagen zodat het vuur niet kon overslaan op de tractor. Nadat het vuur grotendeels geblust werd probeerde de landbouwer om de silagewagen te ledigen door de tractor opnieuw aan te koppelen, maar dat lukte niet. Er zat dan niets anders op dan extra mankracht op te roepen om het hooi manueel te lossen op de openbare weg en na te blussen. Een zware klus voor de brandweer, gezien het hooi samengeperst zat in de silagewagen en ook nog nat was door de blussingswerken. De landbouwer heeft dan nog een verreiker opgehaald om ook hiermee een deel van het hooi te lossen. Als het hooi helemaal geblust was, werd het terug opgeschept en in een kipper geladen. Pas na 3 uur hard werk van Brandweer Westhoek – post Ieper, kon de brandweer terugkeren naar de kazerne.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
30 mei 2021
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Brandweer en Politie, Nieuws