BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Corona-uitbraak onder controle in RHIZO Lifestyleschool en RHIZO Sportschool in Kortrijk

Rhizo Nadat er vorige week 40 besmettingen vastgesteld werden in RHIZO Lifestyleschool en RHIZO Sportschool Kortrijk werden de betrokken klassen onmiddellijk in quarantaine geplaatst. Om er zeker van te zijn dat de aanwezige leerlingen en personeelsleden op school geen risico liepen, testte een mobiele equipe van UZ Gent hen allemaal donderdagmorgen. Er werden in totaal 369 testen afgenomen. Het resultaat van deze tests is geruststellend: slechts vier leerlingen leverden een positief testresultaat af (waarvan één wijst op een vroegere besmetting). Alle personeelsleden daar in tegen testten negatief. ‘De verplichte quarantaine door de school heeft zijn doel niet gemist. Dit is ook positief voor de nakende examenperiode die normaal zal kunnen verlopen’, aldus Nancy Dedeurwaerder, algemeen directeur scholengroep RHIZO. De school bracht alle ouders op de hoogte. De vier leerlingen zijn in quarantaine en het contactonderzoek is bezig. Tien leerlingen die een laag-risico contact hadden, zijn ook preventief in quarantaine. De leerlingen die vorige week in quarantaine gingen, zijn ondertussen terug op school. Ook volgende week keren heel wat leerlingen terug naar school. De school blijft uiteraard alle afspraken en maatregelen opvolgen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 juni 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws