BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Pleziervaartuig Louise Marie dreigt te zinken, brandweer voorkomt erger

Foto NDZ
Foto NDZ
Een grote plezierboot, die aangemeerd lag ter hoogte van de oude Leiearm aan het VTI te Menen en de naam Louise Marie draagt dreigde zaterdagnamiddag te zinken.  De tussenkomst van de brandweer kon echter erger voorkomen.   “Toen we ter plaatse kwamen, zat het achtersteven van de boot al gedeeltelijk onder water en hing de boot serieus schuin in het water.  We zijn meteen met een dompelpomp gestart om het water die reeds in de boot was gelopen uit te pompen.”, vertelt kapitein Bart Vandecasteele.  “Op die manier kon voorkomen worden dat de boot slagzij maakte en zonk.  We konden aan de boot zelf niet meteen schade opmerken, waardoor we vermoeden dat de hevige regenval van gisterenavond en afgelopen nacht aan de basis ligt van het vele water in de boot”.   Het was een andere eigenaar van een pleziervaartuig die net voor de  Louise Marie lag aangemeerd die zaterdagmorgen opmerkte dat er iets fout was met het pleziervaartuig.  “Toen we onze boot wilden verplaatsen naar de nabijgelegen jachthaven merkten we dat de achterzijde van het vaartuig gevaarlijk diep in het water stak”, getuigd de man, “Ik verwittigde meteen de eigenaar, maar die kon niet meteen ter plaatse komen.  Toen we even later opnieuw passeerden, zagen we dat het achtersteven al deels onder water zat en de boot wel erg schuin hing.  Toen heb ik hem teruggebeld en de raad gegeven de brandweer te verwittigen om ter plaatse te komen”, vertelt een bevriende schipper.  De eigenaar van de boot kwam na enige tijd ter plaatse samen met een vriend om de schade op te meten. De man was tegenover de brandweerlui erg erkentelijk voor hun tussenkomst.  Na een flinke poetsbeurt zal de Louise Marie terug klaar zijn voor een volgende trip.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 juni 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws