BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Zomer vol sfeer tijdens Kuurne Zomert

Foto NSK
Foto NSK
Dinsdagnamiddag heeft het gemeentebestuur van Kuurne zijn plannen uit de doeken gedaan voor de vakantiemaandag juli en augustus, gezien sinds deze morgen de eerste tekenen van Kuurne Zomert zichtbaar geworden zijn in het straatbeeld.  Met vooral veel kleur wil de gemeente Kuurne de donkere periode waar iedereen mee te maken kreeg laten vergeten.   “Via 1000 meter vlagjes in felle kleuren die opgehangen werden in de centrumstraten van Kuurne en zonnebloemen die geschilderd werden op de voetpaden willen we iedereen die het centrum bezoekt een vrolijk gevoel bezorgen”, vertelt burgemeester Francis Benoit, “Enkele maanden geleden kregen reeds alle inwoners van Kuurne zonnebloemzaadjes in de bus.  Ongetwijfeld staan deze zaadjes reeds in volle bloei.  De geschilderde zonnebloemen in onze centrumstraten zijn dan ook een knipoog naar deze actie.  Aan sfeer en gezelligheid zal het zeker niet ontbreken de komende twee maanden in Kuurne.  We plannen opnieuw een 12 tal gratis optredens op de kiosk die op het marktplein zal staan en die in samenwerking loopt met onze plaatselijke horeca, daarnaast voorzien we ook enkele openluchtcinemavoorstellingen en wie wil kan zelfs in juli en augustus op ‘Vlaskamp’, dat is luxueus kamperen in de onmiddellijke omgeving van de Leie en in de schaduw van vlassite Sabbe.”  Ook voor de kinderen heeft de gemeente Kuurne heel wat in petto.  “Een achttal straten diende reeds een aanvraag in om speelstraat te worden”, vertelt schepen van mobiliteit Annelies Vandenbussche, “Alle acht werden deze goedgekeurd .  Daarnaast zullen ook opnieuw speelkisten ter beschikking worden gesteld op diverse Kuurnse wijken, voor extra speelplezier.”  Een andere klepper deze zomer in Kuurne wordt het optreden van Wouter Deprez.  In de laatste rechte lijn naar de start van zijn nieuwste theatertour komt hij op donderdag 26 augustus zijn show uittesten op het Kuurnse publiek.  De kaartenverkoop voor deze voorstelling start woensdag 30 juni om 12 uur.  “Voorlopig worden 200 tickets voor deze show aangeboden”,   gaat burgemeester Francis Benoit verder, “Mochten er verdere versoepelingen komen, dan komt er eventueel een uitbreiding van het aantal beschikbare zitjes.  Ander talent die te zien zal zijn in zaal Kubox op 8 juli is Portland.  Ook voor dit concert zijn er nog enkele tickets ter beschikking.”  Het volledige programma van Kuurne zomert is terug te vinden via www.kuurne.be/kuurnezomert

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 juni 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws