BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Zondagmorgen is 13 de kunstzomer geopend van Toerisme Leiestreek

Foto NSK
Foto NSK
Deze morgen is op de erfgoedsite van Roterij Sabbe te Kuurne het startschot gegeven voor de 13 de editie van de kunstzomer van Toerisme Leiestreek.  In totaal 7 kunstenaars stellen in een van de best bewaarde roterijen langs de Leie hun werk tentoon op zowel de beneden- als bovenverdieping.  Daarnaast wordt er ook kunst tentoon gesteld in ’t Slot gelegen in de Groene Long en ‘De Roterij’ net over de gemeentegrens van Kuurne in het prehistorisch kader van de Banmolens te Harelbeke.  Op de drie locaties samen is er werk te bewonderen van een 14 tal kunstenaars.  “We zijn blij dat Kuurne opnieuw de kans heeft gekregen om deel te nemen aan deze kunstzomer”, opent schepen van toerisme Jan Deprez, “Wie het werk van de 14 hedendaagse kunstenaars wil komen bewonderen kan dit trouwens volledig gratis doen.  De drie locaties zijn trouwens gemakkelijk bereikbaar met de fiets of te voet.  Op elke locatie voorzien we eveneens flyers waarop de route terug te vinden is van de drie locaties waar geëxposeerd wordt.”  Wie een bezoekje wil brengen aan de Kunstzomer te Kuurne kan dit vanaf vandaag elk weekend doen tot en met 18 juli van 14 tot 18 uur.  In Roterij Sabbe worden werken tentoon gesteld van Gilbert Vangampelare, Rita Van Colen, Wilfried Lombary, Krizy – Marha,  Anja Brugghe, Jan Dekeyser  en John Anrijs.  In ’t Slot (Natuurgebied Groene Long) exposeren Pascale Martens, Marc Troffaes en Jan Dekeyser.  In de Roterij te Harelbeke zijn werken te zien van Chantal Bossuwé, Griet Dierick, Eddy Montmorency en Dany Verbeke.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 juli 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online