BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Eerste borstvoedingsbank van België staat in Kortrijk

Kortrijk Borstvoedingsbank In teken van de Wereld Borstvoedingsweek die loopt van 1 tot en met 7 augustus promoot Elvie borstvoeden en afkolven en plein public met een speciaal ontworpen bank. De bank is terug te vinden op de Grote Markt in Kortrijk en blijft daar nog de hele maand augustus aanwezig. Met deze eyecatcher wil femtechmerk Elvie het taboe rond borstvoeden en afkolven in het openbaar aanpakken en benadrukken dat borstvoeding de natuurlijkste zaak ter wereld is. Terwijl borstvoeden de jongste jaren in de lift zit in Vlaanderen, rust er jammer genoeg nog al te vaak een taboe op borstvoeden of kolven op publieke plaatsen. Ondanks dat het absoluut geen stof tot commentaar zou mogen zijn, durven veel vrouwen enkel borstvoeding te geven thuis of in kleine kring. Net daar wil Elvie komaf mee maken. Met het speciaal ontworpen borstvoedingsbankje moedigt het femtechmerk borstvoeden en afkolven in het openbaar aan en biedt ze mama’s dat tikkeltje extra comfort. Een armleuning, wat speeltjes en een ververskussen maken de openbare ervaring meteen aangenamer. Zo hoopt Elvie om borstvoeding op publieke plaatsen te kunnen normaliseren zodat zowel mama als haar omgeving zich er comfortabel bij voelt. En de stad die dit statement mag maken is Kortrijk! De laatste jaren geven steeds meer West-Vlaamse mama’s borstvoeding in de eerste 24 uur en daarmee benen ze moeders in andere Vlaamse provincies mooi bij. Dat blijkt uit de recentste cijfers* van Opgroeien – Kind en Gezin. In 2014 startte 69,7% van de West-Vlaamse mama’s met borstvoeding tegenover een fikse 74,7% in 2020. In Vlaams-Brabant ligt het percentage al jaren het hoogst met 81,3% in 2014 tegenover 85,6% in 2020. Dat steeds meer mama’s starten met borstvoeding wil Kortrijk aanmoedigen door hen daarin te ondersteunen. Als gaststad voor de unieke bank hoopt de West-Vlaamse stad om moeders te inspireren zich comfortabel te voelen bij het geven van borstvoeding of afkolven van melk waar en wanneer ze maar willen. “Ouders helpen hun kinderen (op)groeien. Eten geven maakt daar absoluut deel van uit. Bij borstvoeding, zeker bij de start, is dat 12 keer per dag en soms vaker. Of het nu in de winkelstraat is, thuis, in de bib, op de trein of in een pretpark … als haar kind honger krijgt of de borst vol aanvoelt, hoort het heel gewoon te zijn dat die mama haar kind kan voeden of kan kolven in het openbaar. En zolang dat borstvoeding nog niet overal gewoon is, blijft een week van de borstvoeding nodig.” aldus Nele Wouters, woordvoerder Opgroeien, Kind en Gezin    

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 juli 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
Sundown Festival bij Wever en Ducré

Sundown Festival bij Wever en Ducré

KORTRIJK – Op vrijdag 7 juni verzamelde verlichtingsfabrikant Wever en Ducré, medewerkers en klanten, op haar bedrijfsterrein op Evolis Kortrijk, dat voor de gelegenheid werd