BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Leerlingen racen tegen elkaar in zelfgemaakte zeepkisten in zaal Kubox te Kuurne

Foto NSK
Foto NSK
Sinds maandag is zaal Kubox te Kuurne vier dagen lang omgetoverd tot een waar racecircuit.  De leerlingen van de derde graad van zeven Kuurnse scholen krijgen namelijk de kans om hun kunnen en rijvaardigheid te testen op een heus raceparcours.  “Het initiatief komt van de werkgroep onderwijs die de activiteit bekostigt met geld uit het coronafonds”, vertelt schepen Jan Deprez (CD&V) , “Voor aleer de leerlingen hun avontuur aanvatten op het raceparcours dienen ze echter vooraf hun eigen zeepkist in elkaar te knutselen.  Met deze STEM-activiteit die een All-in-One concept betreft proberen we de leerlingen even van de computer of smartphone weg te houden en hen een analoog samenspel aan te bieden waarin tal van creatieve tools verweven zitten”.  De komende vier dagen zullen in totaal 308 Kuurnse leerlingen de mogelijkheid krijgen om hun bouwkunsten en rijvaardigheid uit te testen. NSK Kuurne Zeepkisten 001 BR1kopie NSK Kuurne Zeepkisten 002 BR1kopie NSK Kuurne Zeepkisten 003 BR1kopie

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 september 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online