BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Meer dan 150 auteurs te gast op Boektopia in Kortrijk Xpo

KORT Boektopia Van 30 oktober tot 1 november strijkt het nieuwe boekenevenement Boektopia neer in Kortrijk Xpo.  Wie Boektopia bezoekt wordt getrakteerd op zes belevingsrouters, diverse voostellingen en signeersessies en een boekenmarathon met 20 uur aan interviews. De voorbereidingen van de eerste editie van Boektopia die de komende drie jaar zal plaatsvinden in Kortrijk Xpo zijn volop aan de gang.  Van 30 oktober tot 1 november eerst komend wordt reeds een preview evenement georganiseerd waarop de boekenliefhebber al kan komen kennismaken met het nieuwe boekenevenement en waarop de bezoeker uiteraard ook boeken van de aanwezige auteurs zal kunnen kopen. Tegelijk zet Boektopia in op digitale initiatieven, zoals onder meer de ‘Boekenmarathon’. Vanaf 2022 zal Boektopia dan jaarlijks in een uitgebreide versie doorgaan tijdens de herfstvakantie begin november.  “We hebben de ambitie om het meest innovatieve en kwalitatieve boekenevenement te zijn.”, vertelt organisator Jo Dupré van Boektopia, “Wij willen een nieuwe wereld creëren en het lezen doorlopend bij iedereen stimuleren. Dit kan niet met de oude recepten. Het is daarom dat Boektopia het over een andere boeg zal gooien. Lezen is van oorsprong een individuele bezigheid waar wij een gezamenlijke ervaring van willen maken waar belevingen centraal staan.  Geen klassieke standen van uitgevers. In plaats daarvan wel zes belevingsroutes waaronder romans en literatuur, crimi, strips, kids, lifestyle en samenleving, vier zalen met voorstellingen, één centrale winkel en een online boekenmarathon waarop om het kwartier een nieuwe auteur op bezoek komt en waarvan je ook de opname live kan komen bijwonen.  In de aanwezige shop kunnen onze bezoekers tevens ook alle boeken inkijken.  Boektopia moet alvast drie dagen pure beleving gaan worden!”  Omdat Boektopia van deze eerste editie iets speciaals wil gaan maken en wil aantonen dat het boekenevenement zoveel meer is dan een klassieke boekenbeurs staan er ook enkele muzikale optredens gepland tijdens deze boekendriedaagse van onder meer Axl Peleman en Charel Cambré, Johan Verminnen en Willy Sommers.  Ook voor de jonge bezoekers heeft Boektopia heel wat te bieden.  Speciaal voor hen is er onder meer een klim- en klauterparcours waar ze onderweg al spelend figuren uit de kinderboeken tegenkomen.  “Boektopia zet ook in op debatten en panelgesprekken met verschillende auteurs”, gaat Jo Dupré verder, “Zo mogen we onder meer Bart De Wever, Pascale Naessens, Marc de Bel, Khalid Benhaddou, Koen Wauters en Sammy Mahdi ontvangen op onze boekendriedaagse.  Wie houdt van lifestyle is eveneens van harte welkom op ons preview evenement die deze maal de focus legt op fotografie, zodat de bezoekers zich in een echt fotomuseum wanen.”  De stuwende krachten achter het nieuwe boekenevent Boektopia zijn een groep Vlaamse uitgevers die zich verenigd hebben, waaronder Borgerhoff & Lamberigts, Clavis, Daphne, Lannoo, Overamstel Uitgevers, Pelckmans Uitgevers, Standaard Uitgeverij, VBK België, Uitgeverij Snoeck en Yoyo Books.   Boekenliefhebbers waarvan hun interesse nu al geprikkeld is hoeven echter niet te wachten tot Boektopia op 30 oktober van start gaat om hun hartje al op te halen in Kortrijk. Nog voor de opening van de boekenbeurs staan boeken centraal in winkelcentrum K in Kortrijk. In het Droombos kunnen ouders en kinderen op zaterdag tussen 14u00 en 17u00 hun favoriete auteurs ontmoeten. Er zijn ook voorleessessies die de creativiteit van kinderen prikkelen, zittend op een boomstronk in een magisch bos.  Boektopia werkt voor deze preview editiesamen met Stad Kortrijk en de provincie West-Vlaanderen.  Wie een ticket aanschaft krijgt naast een bezoek aan Boektopia eveneens toegang tot twee Kortrijkse musea: Kortrijk 1302 en Texture. De tickets zijn de hele herfstvakantie geldig.  Bij aankoop van een Boektopia-ticket maak je eveneens kans op een ticket voor Wonder, het Kortrijk Creativity Festival op de voormalige Van Marcke-site.  Meer info over Boektopia is terug te vinden via www.boektopia.be  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 oktober 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws