BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Wijlen Johny Voners te zien op de affiche van Kunstveiling “Schenk Een Toekomst”

Foto NSK
Foto NSK
Woensdagavond heeft de VZW Autentico uit Kuurne hun affiche voorgesteld voor de kunstveiling die de organisatie organiseert ten voordele van hun leerproject in Nicaragua.  Opmerkelijk aan de affiche is echter dat een van de personen die erop te zien is wijlen Johny Voners is.   “Oorspronkelijk was onze kunstveiling voorzien in april 2020”, vertelt Philip Vertriest van vzw Autentico, “Corona besliste daar echter anders over, waardoor we noodgedwongen onze kunstveiling dienden uit te stellen.  Dat wijlen Johny Voners te zien is op onze affiche was op zijn eigen vraag.  Wat we toen niet wisten was dat het meteen ook een van de laatste publieke foto’s zou gaan worden die werden gemaakt van hem net voor zijn overlijden.   Toen we vroegen om als nog de foto te gebruiken voor onze kunstveiling was zijn familie meteen akkoord. We zijn alvast trots te kunnen zeggen dat onder meer Herr Seele, Danni Heylen, Herman Verbruggen, fotograaf Bart Ramakers en nog heel wat andere bekende namen hun deelname reeds bevestigden aan onze veiling.  Daarnaast gaan die avond ook enkele houten ezels die werden vervaardigd in Nicaragua door de jongeren in ons project onder de veilinghamer.  Speciaal aan deze ezels is echter dat ze stuk voor stuk afgewerkt werden door een bekend kunstenaar. ”  De veiling van vzw Autentico in samenwerking met Galerie Jos Depypere gaat door op woensdagavond 10 november om 19.00 uur in salons Maelstede.  Wie wenst deel te nemen aan de veiling of zelf een uniek stuk kunst heeft dat hij of zij wenst te schenken om te laten veilen op deze kunstveiling kan terecht op de website www.schenkeentoekomst.be.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 oktober 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws